EQT en Set Ventures winnaars van NVP ESG Awards 2018

De Nederlandse Vereniging van Participatiemaatschappijen (NVP) reikt voor een tweede keer ESG Awards uit. Dit jaar één voor de categorie ‘Private Equity’ en één voor de categorie ‘Mid-Market Private Equity & Venture Capital’. De ESG Awards gaan naar de participatiemaatschappijen met de beste ESG-aanpak.

EQT is verkozen tot de winnaar van de NVP ESG Award 2018 in de categorie ‘Private Equity’. SET Ventures viel op en is verkozen tot de winnaar van de NVP ESG Award 2018 in de categorie ‘Mid-Market Private Equity & Venture Capital’.

In de finale tijdens het NVP Seminar in het Koninklijke Instituut voor de Tropen in Amsterdam ontvingen Jeroen Regeur namens EQT en Rene Savelsberg namens SET Ventures de prijs voor de participatiemaatschappijen met de beste ESG-aanpak. De Awards werden uitgereikt door David Petraeus (KKR) en Marleen Janssen Groesbeek (juryvoorzitter). ”ESG considerations are extremely important for KKR and it is great to see how Dutch private equity and venture capital firms are frontrunners on this topic”, aldus Petraeus. “Wij zijn bijzonder vereerd met het winnen van de NVP ESG Award 2018. Wij zullen ons, ook in de toekomst, blijven inzetten voor ESG”, aldus Jeroen Regeur (EQT). Van de tien inzendingen nomineerde de jury drie finalisten. De drie finalisten waren EQT, SET Ventures en Waterland Private Equity Investments.

Het is het eerste jaar dat er twee winnaars zijn uitgeroepen. De jury was dusdanig onder de indruk van de inzending van SET Ventures dat dit de enige manier is om recht te doen aan hun inzending. “Als venture capital-partij doen ze met de grote jongens mee”, aldus Marleen Janssen Groesbeek. “Ook was de jury onder de indruk van Waterland Private Equity Investments”, vult Marleen aan. In een reactie stelt Rene Savelsberg van SET Ventures: “Wij voelen ons vereerd dat er erkenning is gekomen voor de ESG-activiteiten en mogelijkheden binnen kleinere fondsen”.

Share Button