NN IP stelt Edith Siermann aan als Head of Fixed Income Solutions en Responsible Investing

Edith Siermann is per 14 januari 2019 begonnen als Head of Fixed Income Solutions & Responsible Investing bij NN Investment Partners (NN IP). Ze maakt deel uit van het Management Team Investments van NN IP en zorgt binnen Fixed Income voor extra aandacht voor verantwoord beleggen.

Edith valt als Head of Fixed Income Solutions direct onder Chief Investment Officer Valentijn van Nieuwenhuijzen en werkt op het kantoor van NN IP in Den Haag. Ze heeft meer dan 25 jaar ervaring in vermogensbeheer en komt over van De Nederlandsche Bank (DNB), waar ze Chief Investment Officer was. In die rol was Edith verantwoordelijk voor het beheer van de reserves van de centrale bank, die in zowel aandelen als vastrentende waarden waren belegd. Daarnaast richtte ze zich als lid van de Corporate Social Responsibility-commissie van DNB op de integratie van duurzaamheid in de kernactiviteiten van de centrale bank.

Voordat ze de overstap maakte naar DNB, was Edith Global Chief Investment Officer Fixed Income en Managing Director bij Robeco. Bij deze vermogensbeheerder ontwikkelde ze succesvolle kwantitatieve en kwalitatieve vastrentende producten en activiteiten in uiteenlopende obligatiecategorieën. Daarnaast coördineerde ze de activiteiten van Robeco op het gebied van verantwoord beleggen en gaf ze leiding aan het Governance and Active Ownership-team. Edith studeerde Economie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

Edith completeert het senior management van NN IP dat zich richt op het beleid voor verantwoord beleggen, ESG-integratie en vernieuwingen in duurzaam beleggen en impactbeleggen. In haar nieuwe functie bij NN IP zal Edith zich richten op de ontwikkeling van verantwoord beleggen binnen vastrentende waarden. Jeroen Bos (Head of Specialised Equity & Responsible Investing) blijft dit doen binnen aandelen. Samen met Arnoud Diemers (hoofd van het platform Innovation & Responsible Investing) en Adrie Heinsbroek (Principal Responsible Investing-specialist) zullen Edith en Jeroen invulling geven aan het streven van NN IP om leidend te zijn in verantwoord beleggen en ervoor zorgen dat NN IP op een verantwoorde manier aantrekkelijke rendementen genereert voor zijn klanten.

Valentijn van Nieuwenhuijzen, Chief Investment Officer bij NN Investment Partners: ‘Edith is zeer ervaren en heeft veel successen behaald in vastrentende beleggingen en verantwoord beleggen. Daarom is ze geknipt om leiding te geven aan ons Fixed Income Solutions-team. Ik ben ook erg blij dat we nu een managementteam hebben met heel veel kennis van verantwoord beleggen en ervaring in alle beleggingscategorieën. Dit versterkt onze ambitie en inspanningen om op dit gebied toonaangevend te zijn.’

Het Fixed Income Solutions-team van NN IP biedt een breed scala aan beleggingsoplossingen waarmee klanten de rentegevoeligheid efficiënt en effectief kunnen beheren. Het team richt zich op geldmarktbeleggingen, onderpandbeheer, LDI & Rentes en het beheer van de beleggingen van NN Group.

Share Button