NIBC blijft klimaatneutraal door CO2- compensatieprogramma te verlengen

NIBC heeft haar ‘Gold Standard’-programma voor de compensatie van CO2-uitstoot bij de Climate Neutral Group verlengd tot en met 2020. De Gold Standard is de meest hoogwaardige vorm van certificering van klimaatcompensatie en heeft de steun van het Wereldnatuurfonds. Dankzij dit compensatieprogramma kan NIBC investeren in milieuprojecten om zijn carbon ‘footprint’ in balans te brengen en blijft de bank klimaatneutraal in haar bedrijfsvoering.

NIBC nam verschillende klimaatmaatregelen, waaronder de installatie van een systeem voor het gebruik van aardwarmte voor de verwarming en koeling van het hoofdkantoor in Den Haag en renovaties om de kantoren die NIBC bezit energie-efficiënter te maken. Sinds 2010 heeft NIBC de CO2-emissies die samenhangen met haar eigen operationele activiteiten al met 58% verminderd. Sinds 2012 is 100% van de elektriciteit die we inkopen groene stroom. We rapporteren jaarlijks over onze CO2-emissies in ons duurzaamheidsverslag. Alle resterende emissies als gevolg van onze eigen operationele activiteiten compenseren we met dit certificeringsprogramma.

Robin Willing, hoofd duurzaamheid bij NIBC: “Compensatie van CO2-uitstoot is een belangrijk onderdeel van ons veelomvattende milieuprogramma, samen met inspanningen om de uitstoot die voortkomt uit onze dagelijkse activiteiten te verminderen. NIBC boekt tastbare vooruitgang op weg naar de verplichtingen van het Klimaatverdrag van Parijs (Paris COP21) en ons doel om een bedrijf te worden dat netto geen uitstoot heeft, terwijl we ook middelgrote bedrijven in belangrijke sectoren in Noordwest Europa helpen met hun eigen duurzaamheidstransities.”

Schoon drinkwater

Het meest recente CO2-compensatieprogramma zorgt voor toegang tot schoon drinkwater voor plattelandshuishoudens in Oeganda, Rwanda, Malawi en Eritrea. Dat gebeurt onder meer door bij te dragen aan de bouw en het onderhoud van boorgaten en training van plaatselijke ondernemers. Het gebruik van boorgaten vermindert de CO2-uitstoot doordat water niet meer boven open vuur hoeft te worden gekookt om bacteriën en virussen te doden. Dit betekent tevens dat minder brandhout nodig is om water te moeten koken, wat de ontbossing tegengaat. Het programma heeft ook tal van sociale voordelen en wordt gezien als een positieve bijdrage aan het bereiken van de duurzame ontwikkelingsdoelen.

 

Share Button