Lancering Fonds Verantwoord Ondernemen (FVO)

Daar waar bedrijven kinderarbeid in hun productieketen constateren en dit niet alleen kunnen oplossen, kunnen zij samen met NGOs via het Fonds Bestrijding Kinderarbeid (FBK) ondersteuning krijgen voor het aanpakken van de grondoorzaken van kinderarbeid. Recent maakte het kabinet bekend dat, complementair aan het FBK, er een Fonds Verantwoord Ondernemen (FVO) komt voor de aanpak van andere IMVO-risico’s dan kinderarbeid. Het FVO zal worden uitgevoerd door RVO en zal dit voorjaar opengaan. 

Op dinsdagmiddag 12 maart organiseert Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl), in opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken, een informatiebijeenkomst over het nieuwe Fonds Verantwoord Ondernemen.

Het fonds ondersteunt multistakeholder projecten om risico’s of misstanden in de waardeketen van Nederlandse ondernemingen aan te pakken en biedt financiële ondersteuning aan maatschappelijke organisaties bij de uitvoering van de IMVO-convenanten.

Tijdens deze middag zal meer informatie worden gegeven over de achtergrond, doelstellingen en aanvraagprocedure voor pijler 1 – multistakeholder projecten van samenwerkingsverbanden, en voor pijler 2 – maatschappelijke organisaties in IMVO-convenanten. Daarnaast is er de mogelijkheid om vragen te stellen. Aan de bijeenkomst zijn geen kosten verbonden.

Nadere informatie over tijdstip en programma volgt.

U kunt zich alvast aanmelden door een email te sturen naar FVO@rvo.nl. Graag hierin aangeven of u voor pijler 1, pijler 2 of voor beide komt.

Aanmelden kan tot uiterlijk 6 maart

Share Button