NN IP en Irish Life Investment Managers slaan de handen ineen voor duurzame strategieën

NN Investment Partners (NN IP) en Irish Life Investment Managers (ILIM) gaan gezamenlijk een reeks duurzame enhanced-indexstrategieën voor aandelen beheren. Deze strategieën zullen profiteren van de ruime ervaring van NN IP met beleggen op basis van milieu-, maatschappelijke en bestuurlijke (ESG)-criteria en van de expertise van ILIM als wereldwijde indexbelegger.

NN IP en ILIM onderzoeken verschillende mogelijkheden om hun expertises voor hun klanten te combineren; deze ESG-oplossingen zijn het resultaat van deze samenwerking. De strategieën bieden aandelenoplossingen tegen lage kosten. Ze zijn bedoeld voor institutionele klanten die ESG-factoren in hun aandelenportefeuilles willen opnemen, maar met een risico-rendementsprofiel dat vergelijkbaar is met dat van de traditionele benchmark. Dit maakt deze oplossingen tot aantrekkelijke bouwstenen voor institutionele portefeuilles.

Shane Cahill, Head of Indexation Business bij Irish Life Investment Managers: “Onze indexbeleggingen zijn in de afgelopen jaren aanzienlijk gegroeid. Met deze nieuwe introducties komt ons totale beheerde vermogen in dit segment uit boven de EUR 50 miljard. Onze samenwerking met NN IP is ingegeven door de toenemende vraag van onze klanten naar beleggen op basis van ESG-factoren. Op deze manier kunnen we ons aanbod in dit segment uitbreiden.”

Jeroen Bos, Head of Specialised Equity & Responsible Investing bij NN Investment Partners: “We zijn blij met deze samenwerking voor onze Sustainable Enhanced Index-oplossingen, want op deze manier kunnen we onze klanten voorzien van duurzame oplossingen tegen aantrekkelijke kosten. Deze oplossingen maken gebruik van de expertise van ILIM in het efficiënt implementeren van aandelenportefeuilles tegen lage kosten. Tegelijkertijd zorgen we ervoor dat de fondsen een sterk duurzaam profiel hebben en niet beleggen in bedrijven met grote ESG-controverses (dat wil zeggen de controversescores 4 en 5). Ons selectieproces heeft daarnaast speciale aandacht voor bedrijven met een goede governance en een effectief klimaatbeleid. Daardoor is de CO2-voetafdruk van de fondsen veel kleiner dan die van traditionele indexbeleggingen.”

Duurzaamheid wordt steeds meer een integraal onderdeel van beleggen. Dankzij de duurzame enhanced-indexstrategieën van NN IP kunnen beleggers een positieve impact op de wereld hebben zonder dat dit ten koste gaat van het rendement.

Share Button