Florius introduceert de Florius Verduurzaam Hypotheek

Florius introduceert op 1 april de Florius Verduurzaam Hypotheek om de verduurzaming van woningen te bevorderen en betaalbaar te maken. Florius biedt de consument hiermee een groen begin: de hypotheek regelen bij de adviseur en de rust om twee jaar de tijd te hebben om de energiebesparende maatregelen uit te voeren, zonder renteconsequenties voor de hypotheek.

De Florius Verduurzaam Hypotheek

De Florius Verduurzaam Hypotheek maakt het mogelijk om op het moment dat er een reguliere hypotheek wordt aangevraagd, tussen de 5.000 en 25.000 euro extra te lenen voor energiebesparende maatregelen in en om de woning. Dit leningdeel heeft een aantrekkelijk rentetarief en is bedoeld om binnen twee jaar na het passeren van de hypotheek, bepaalde energiebesparende maatregelen te treffen in de woning. Dit is een voordeel waarmee de consument, die eigenlijk vooral wil weten of hij de woning kan kopen, later pas hoeft te beslissen welke verduurzamende maatregelen hij moet nemen (regel nu, beslis later).

Woningportefeuille naar energielabel A

Karin Polman, directeur van Florius: ‘40% van alle CO2-uitstoot in Nederland is toe te schrijven aan de gebouwde omgeving. Wij financieren met onze portefeuille ongeveer 10% van alle particuliere koopwoningen. De maatschappij vraagt om eenvoudige en toegankelijke oplossingen om duurzamer te wonen. Het energiezuinig maken van de woning moet daarom voor iedereen toegankelijk en betaalbaar worden. We dragen met verduurzaming van woningen niet alleen bij aan een reductie van C02. We zorgen zo ook dat de energielasten omlaag kunnen en het wooncomfort omhoog. Bovendien kan de waarde van een huis stijgen als het energielabel opschuift. Deze hypotheekoplossing kunnen adviseurs zowel aan nieuwe als aan bestaande klanten aanbieden.’

Barrières weghalen: een groen begin is het halve werk

Met de Florius Verduurzaam Hypotheek wordt de consument door de adviseur in drie eenvoudige stappen op weg geholpen bij het energiezuinig maken van de woning.

1. De consument kan in twee minuten de gratis Bespaarcheck doen en krijgt direct een indicatie van de mogelijke energiebesparing voor de nieuwe woning en de investering die daarvoor nodig zou zijn.
2. Vervolgens kan de adviseur de Florius Verduurzaam Hypotheek eenvoudig aanvragen als onderdeel van de reguliere hypotheekaanvraag. Het bedrag komt in een bouwdepot, waardoor de koper pas later hoeft te kiezen wat hij precies gaat doen en wanneer. Financiering door middel van de Florius Verduurzaam Hypotheek leidt niet tot een verhoging van de risico-opslag.
3. Zodra de nieuwe eigenaar aan de slag wil met de realisatie, kan hij De Energiebespaarders hiervoor inschakelen. Zij verzorgen desgewenst het gehele traject; van Energiepaspoort en offertes tot en met de installatie van de energiebesparende maatregelen.

Samenwerking met De Energiebespaarders

Florius heeft in De Energiebespaarders een samenwerkingspartner gevonden om hypotheekklanten te ontzorgen bij het energiezuinig maken van hun woning. Door het partnerschap is het voor woningeigenaren nog makkelijker om thuis energie te besparen. Zowel kopers als huizenbezitters kunnen dankzij de samenwerking met De Energiebespaarders nu terecht bij hen voor advies op maat over de verduurzaming van hun woning.

Share Button