Woolworths verstrekt als eerste supermarktketen “groene” obligaties

De Australische supermarktketen Woolworths wil zijn impact op het milieu verminderen, door als eerste supermarktketen ter wereld zogeheten groene obligaties te verstrekken. De obligaties zijn gecertificeerd door het Climate Bonds Initiative (CBI).

Dit initiatief stelt investeerders in staat om projecten of ondernemingen te ondersteunen, die gericht zijn op een beter milieu. Voorbeelden van dit soort projecten zijn de installatie van zonnepanelen op de daken van winkels of de ontwikkeling van supermarkten met een lagere CO2-uitstoot. Woolworths heeft zijn inspanningen voor meer duurzaamheid in de laatste jaren opgevoerd. Zo heeft het bedrijf HFC-vrije koelsystemen geïnstalleerd en wordt er meer gebruik gemaakt van LED-verlichting.

Share Button