Kempen versterkt Responsible Investment team met Eszter Vitorino Fuleky

Kempen Capital Management N.V. (Kempen) heeft Eszter Vitorino Fuleky aangenomen als senior responsible investment advisor. Binnen het Responsible Investment team zal zij zich voornamelijk richten op corporate governance.

Eszter Vitorino Fuleky (38) werkte sinds 2010 voor het Global Reporting Initiative (GRI), een internationale, onafhankelijke organisatie die richtlijnen voor duurzaamheidsverslaggeving opstelt voor organisaties en overheden. Zij bekleedde daar verschillende functies. De afgelopen jaren was ze als Head of Capital Markets Engagement verantwoordelijk voor de relaties met stakeholders op de kapitaalmarkten, van beurzen tot aandeelhouders en vermogensbeheerders.

Vitorino Fuleky was lid van de deskundigengroep* die de Europese Commissie onder andere ondersteunt bij het ontwikkelen van een Europese definitie van wat een duurzame belegging is en wat niet.

Lars Dijkstra, Chief Investment Officer (CIO) van Kempen: ‘Als lange termijn betrokken aandeelhouder is duurzaamheid een onmiskenbare factor in al onze beleggingsprocessen. De ervaring die Eszter meebrengt op het gebied van corporate governance is hierbij van grote toegevoegde waarde.’

*Technical Expert Group on Sustainable Finance (TEG)

Share Button