Noord-Hollands duurzaamheidsfonds met 11 miljoen verhoogd

Het Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland (PDENH) investeert in duurzame bedrijven die innovatieve technologieën ontwikkelen op het gebied van energietransitie, circulaire economie en duurzame mobiliteit.

Sinds de start in 2014 leverde het fonds al aan 21 initiatieven een financiële bijdrage. Om dit te kunnen blijven doen, verhoogt de provincie het fondsvermogen met € 11 miljoen.

Gedeputeerde Economie van de provincie Noord-Holland, Jaap Bond: “Na een rustige start zien we dat bedrijven ons duurzaamheidsfonds steeds beter weten te vinden. Deze bedrijven versterken het innovatieklimaat in Noord-Holland, wat cruciaal is voor het behoud van werkgelegenheid.”

Sinds de start in 2014 heeft het fonds geïnvesteerd in 21 initiatieven. 2 bedrijven, De Groene Aggregaat en Wocozon, hebben zich met steun van het fonds ontwikkeld tot succesvolle duurzame ondernemingen. Zij hebben de door PDENH verstrekte financiering inmiddels met een bescheiden winst terugbetaald.

Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland

De provincie Noord-Holland heeft PDENH opgericht om ambities op het gebied van duurzaamheid te realiseren. Het fonds investeert in duurzame en innovatieve bedrijven en initiatieven die bijdragen aan energietransitie, circulaire economie of duurzame mobiliteit.

Bond: “Wanneer reguliere financiers het risico te groot vinden omdat een techniek of product zich nog niet bewezen heeft, dan kunnen wij als overheid wel het benodigde duwtje in de rug geven.”

Share Button