ABN AMRO energietransitiefonds (ETF) doet investering in NorSun

ABN AMRO energietransitiefonds (ETF) investeert in het Noorse NorSun, een bedrijf dat onderdelen (monocrystalline wafers) voor hoog-efficiënte zonnecellen ontwikkelt en produceert. Zonnecellen worden met name in zonnepanelen gebruikt.

NorSun was op zoek naar extra kapitaal om de productiecapaciteit te verdubbelen, nieuwe technologie door te ontwikkelen en haar kostenbasis te verbeteren.  Samen met nieuwe investeerder Nysnø wordt ETF een van de grotere aandeelhouders in NorSun, naast de bestaande aandeelhouders Scatec en Arendals Fossekompani, die ook een bijdrage leveren aan de kapitaalstoename.

Frederik Deutman, Hoofd ABN AMRO ETF: ”NorSun is een leidend bedrijf in haar sector. Deze investering waarmee zij de volgende groeistap kunnen maken, past naadloos bij onze ambitie om goed geleide bedrijven te ondersteunen die een rol spelen in de energietransitie.”

ABN AMRO ETF verschaft equity aan bedrijven die een rol spelen in de energietransitie en toe zijn aan een nieuwe groeistap. Over het algemeen gaat het om investeringen tussen de EUR 10 en EUR 25 miljoen.

Share Button