NN Investment Partners wederom A+ toegekend door Principles for Responsible Investment

NN Investment Partners (NN IP) heeft onlangs de beoordelingsresultaten voor 2019 van de UN Principles for Responsible Investment (UN PRI) ontvangen. UN PRI kende NN IP de topscore (A+) toe voor de sterke aanpak rond strategie en governance in verantwoord beleggen en ESG-integratie. Wij zijn sinds 2008 ondertekenaar van de UN PRI en al vanaf eind vorige eeuw actief in verantwoord beleggen. De actieve betrokkenheid van NN IP bij dit initiatief toont onze ambitie om verantwoord beleggen en corporate governance te bevorderen, wat de gehele samenleving ten goede komt.

Valentijn van Nieuwenhuijzen, Chief Investment Officer bij NN IP: “Wij zijn er trots op dat ons een algehele A+ score voor Strategy & Governance is toegekend. Deze maximale score onderstreept het strategische belang van verantwoord beleggen en ESG-integratie bij NN IP, evenals onze ambitie om als koploper op dit gebied op te treden. Deze A+ score is ook een signaal naar onze cliënten dat wij niet alleen streven naar verantwoord beleggen, maar dat wij er ook in slagen dit in ons investeringsproces en -portefeuilles te integreren.”

NN IP kreeg ook een A+ score voor ESG-integratie binnen beursgenoteerde aandelen, waarmee wij tot de beste wereldwijde vermogensbeheerders behoren die de PRI in deze categorie hebben ondertekend.

Edith Siermann, Head of Fixed Income Solutions & Responsible Investing bij NN IP: “We kunnen niet stilzitten want er is nog genoeg te doen. Ondanks onze algehele topscore, laat de UN PRI beoordeling ook duidelijk zien waar wij onze inspanningen nog kunnen aanscherpen, bijvoorbeeld op het gebied van vastrentende waarden. Het is dan ook ons doel de hoogste score te behalen voor alle beleggingscategorieën waarbinnen we actief zijn. Hoewel er genoeg ruimte voor verbetering is, ben ik ervan overtuigd dat ons dit zal lukken als wij onze inspanningen op implementatie en onderzoek naar verantwoord beleggen richten. Wij hebben onlangs een nieuw ESG-raamwerk geïntroduceerd dat vaststelt hoe we ESG over alle beleggingscategorieën integreren. Ik richt me al jaren op het bevorderen van verantwoord beleggen op het gebied van vastrentende waarden en ik wil de ervaring die ik heb opgedaan graag inzetten bij het vooruithelpen van de ambities van NN IP in verantwoord beleggen.”

De PRI is ‘s werelds grootste voorstander van verantwoord beleggen en heeft de steun van de Verenigde Naties. Haar functie is inzicht te krijgen in de investeringsimplicaties van factoren op het gebied van milieu, maatschappij en governance (ESG) en om haar internationale netwerk van investeerders-ondertekenaars te ondersteunen bij het incorporeren van deze factoren in hun investerings- en ownership praktijken. De PRI is geheel onafhankelijk en handelt in het langetermijnbelang van haar ondertekenaars, en van de financiële markten en economieën waarin zij werkzaam zijn. Uiteindelijk ondersteunt zij de belangen van het milieu en de gehele maatschappij.

Share Button