Platform ‘Leefbaar Loont’ wint PRI Active Ownership Project of the Year Award

Bron
a.s.r.

Het in Nederland opgerichte Platform Living Wage Financials (PLWF) heeft de internationale PRI-prijs (Principles for Responsible Investments) gewonnen voor beste initiatief op het gebied van maatschappelijk verantwoord beleggen en actief aandeelhouderschap. De prijs werd uitgereikt tijdens het PRI in Person 2019 evenement in Parijs. 

PLWF is een samenwerkingsverband van institutionele investeerders dat zich wereldwijd inspant voor een leefbaar loon in de kledingindustrie, de detailhandel en de agrarische sector. Dit doet het Platform door de bedrijven waarin het belegt gezamenlijk aan te spreken over de hoogte van het loon in hun gehele toeleveringsketens, de voortgang hiervan te meten en de resultaten hiervan te monitoren en publiceren.

Jack Julicher, directeur a.s.r. vermogensbeheer: ‘Als partner van het PLWF-platform, dat zich inzet voor ‘Leefbaar Loon’, is a.s.r. vermogensbeheer trots op de erkenning die wij vandaag hebben gekregen met de Active Ownership Project of the Year award. Leefbaar loon is een universeel mensenrecht en het is belangrijk dat we ons hiervoor blijven inzetten. Deze award betekent dan ook veel voor ons #PRIinPerson.’

Platform Living Wage Financials

PLWF werd in september 2018 opgericht door MN, ASN Bank en Triodos Investment Management. Sindsdien hebben ook Achmea Investment Management, a.s.r., ABN Amro Bank, Amundi, NN Investment Partners, Kempen, ING Bank en Robeco zich bij het Platform aangesloten. Samen richten de partijen zich op het vergroten van de effectiviteit door samen op te trekken om zo gebruik te maken van elkaars kennis, ervaring en inzet, en de overredingskracht van een gecombineerd belegd vermogen van € 2,3 biljoen.

Share Button