NVB-directeur roept jonge bankiers op tot ‘corporate activism’

Bron
NVB

‘Vroeger was duurzaamheid een onderwerp voor pioniers, maar tegenwoordig is het een topprioriteit voor jullie allemaal in alle verschillende afdelingen van de banken. We hebben allemaal de mogelijkheid om echte klimaatbankiers of ‘corporate activists’ te worden.’ Dit zei directeur Eelco Dubbeling van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) vandaag in Amsterdam tegen honderden jonge bankiers die deelnemers aan de conferentie ‘Banking to the Future’, georganiseerd door FLAIRS. FLAIRS helpt jonge professionals van de verschillende banken om netwerken op te zetten en met elkaar samen te werken.

Eelco Dubbeling sprak over de twee hoofdthema’s van de conferentie, duurzaamheid en digitalisering. Zo ging hij in op recent onderzoek van De Nederlandsche Bank waaruit blijkt dat Nederlanders voor de bescherming van hun financiële data groter vertrouwen hebben in banken, verzekeraars en pensioenfondsen dan in grote techbedrijven. ‘De mensen lijken banken hierin te vertrouwen. We moeten dat vertrouwen koesteren en dienovereenkomstig handelen. Onze toegevoegde waarde in een wereld met open bankieren en een gegevensgestuurde economie is dat we een grotere rol kunnen spelen bij het beschermen van klantgegevens en het bevorderen van het vertrouwen in digitale economische transacties.’

Hij voegde daaraan toe: ‘We kunnen niet achterover leunen en ontspannen. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat jongere generaties zoals Millenials geen problemen hebben om financiële zaken te regelen met technologiebedrijven. De Europese Commissie heeft de digitale economie tot prioriteit gemaakt en onderzoekt hoe toetredingsdrempels kunnen worden verlaagd,’ aldus de NVB-directeur. ‘We hebben een diverse banksector nodig om relevant te blijven, we moeten onszelf voortdurend vernieuwen.’

Eelco Dubbeling had tot slot een boodschap voor de jonge bankiers: ‘Jullie zijn de leiders van morgen. Wees je bewust van je rol en erken de mogelijkheid om een ​​positieve impact te hebben. Gebruik je cirkel van invloed.’

Share Button