Eumedion presenteert visie over langetermijnwaardecreatie aan Tweede Kamer

Er zijn de afgelopen tijd al verschillende regels opgesteld om het beleggings- en stembeleid van institutionele beleggers beter te laten aansluiten op de doelstelling van de beursgenoteerde ondernemingen om op lange termijn waarde te creëren. Ook een aantal trends bij institutionele beleggers dragen daaraan bij. Dit staat in de schriftelijke inbreng van Eumedion-directeur Rients Abma voor het morgen te houden rondetafelgesprek in de Tweede Kamer over het onderwerp ‘langetermijnwaardecreatie’.

Op verzoek van de SP wordt het rondetafelgesprek in de Tweede Kamer gehouden. Deze partij wil van experts, onderzoekers en ervaringsdeskundigen (waaronder Eumedion) vernemen hoe het beste de kortetermijnvisie van aandeelhouders veranderd kan worden en op welke wijze aandeelhouders kunnen bijdragen aan langermijnwaardecreatie door beursgenoteerde ondernemingen.

De Eumedion-directeur zal tijdens het rondetafelgesprek ingaan op onder meer de door Eumedion ontwikkelde Stewardship Code, de bij de Eerste Kamer aanhanginge wetgeving ter implementatie van de herziene richtlijn aandeelhoudersrechten en de IMVB-convenanten voor de pensioenfondsen- en verzekeringssector. Al deze initiatieven hebben onder meer tot doel de langetermijnbetrokkenheid van aandeelhouders bij de beursondernemingen te bevorderen en om langetermijnwaardecreatie bij deze ondernemingen te stimuleren. Rients Abma zal verder de trends naar duurzaam beleggen en naar indexmatig beleggen bij institutionele beleggers aan de orde stellen.

Share Button