Rabo Corporate Investments zet in op duurzame visproductie met investering in Kingfish Zeeland

Rabo Corporate Investments (RCI), de investeringstak van Rabobank, investeert in het snel groeiende Kingfish Zeeland. Kingfish Zeeland loopt wereldwijd voorop in de duurzame productie van Yellowtail Kingfish. 

Yellowtail Kingfish is een zeer veelzijdige en premium vissoort, waarmee veel wordt gewerkt in de traditionele Japanse en Italiaanse keuken. Kingfish Zeeland is koploper in het vercommercialiseren van deze vissoort voor de Europese en Amerikaanse markt. De innovatieve technologie en jarenlang opgebouwde kennis van het bedrijf maken het mogelijk om lokaal gedurende het hele jaar duurzaam en ASC/BAP gecertificeerd vis te kweken in bassins op land. Kingfish Zeeland doet dit met behulp van een innovatief circulerend aquacultuur systeem (RAS).

Rabo Corporate Investments voegt met deze investering een duurzame Food & Agri innovator toe aan haar groeiende portfolio van snelgroeiende scale-up bedrijven. Als dragend investeerder in deze internationale investeringsronde ondersteunt RCI Kingfish Zeeland graag in haar ambitie om de komende 5 jaar de jaarlijkse productiecapaciteit te verhogen naar 20.000 ton in Europa en de Verenigde Staten.

Rabobank is een wereldwijd toonaangevende Food & Agri bank. Haar investeringstak Rabo Corporate Investments heeft wereldwijd meer dan EUR 1,1 miljard geïnvesteerd, sectorbreed in Nederland en binnen Food & Agri wereldwijd. Deze investeringen variëren van groeikapitaal voor start-ups and scale-ups tot (co-)investeringen in volwassenen bedrijven en fondsen.

Share Button