Bringly haalt investering op bij ASIF Ventures

Bron
Bringly

Bringly, het duurzame bezorgplatform uit Amsterdam, heeft een investering van ASIF Ventures binnengehaald. Bringly is een ‘ship-from-store’ oplossing dat gebruik maakt van bestaande en duurzame bezorgstromen. Met de software kunnen retailers vanuit fysieke winkels binnen 2 uur of dezelfde avond bezorgen via fietskoeriers. Het algoritme van Bringly wijst vervolgens de bezorgingen toe aan een van de partners zoals Cycloon en Fietskoerier.nl.

Oprichter Rajiv Laigsingh gelooft dat er een duurzaam bezorgcollectief nodig is om sneller, efficiënter en duurzamer te bezorgen in de last mile. “Wanneer je iets online bestelt bij een grote retailers, die fysieke winkels in de stad heeft, komt het pakket nog steeds uit een distributiecentrum ver buiten de stad. De inzet van bestelbusjes leidt tot onnodige CO2-uitstoot. We willen een verschuiving maken naar een duurzaam alternatief, waarbij er wordt bezorgd vanuit fysieke winkels. Door producten te bezorgen vanuit een winkel in de buurt is het mogelijk om binnen 2 uur of dezelfde avond via fietskoeriers te bezorgen. Daarnaast kunnen retailers hun winkels beter integreren in hun omnichannel strategie en logistieke kosten verlagen.

Meerdere winkels in Amsterdam zoals Nubikk, Sam Friday en Pure Brands bezorgen al via het platform van Bringly. De tractie en het team heeft ASIF Ventures doen besluiten om in Bringly te investeren. ASIF Ventures is een in Amsterdam gevestigd VC-fonds gericht op studenten en recent afgestudeerden. Bringly is de vierde investering die ASIF maakt na Dyme, Project CECE en Knowork.

In 2020 zal Bringly meer retailers met fysieke winkels aanmelden op het platform en de samenwerking met fietskoeriersbedrijven intensiveren. Daarnaast zal de investering gebruikt worden om de software en integraties voor retailers verder te ontwikkelen.

Share Button