hello energy haalt 1 miljoen euro op in investeringsronde voor nog meer duurzame impact!

hello energy, de tool voor energie- en duurzaamheidsmanagement voor grote vastgoedbedrijven, heeft één miljoen euro opgehaald in een investeringsronde. Deze pre-series A round werd geleid door Enfuro Ventures en ondersteund door een aantal investeerders uit Nederland en Engeland.

De investeringsronde komt op een strategisch moment. hello energy komt steeds meer in het vizier van grote, vaak internationale innovatieve en duurzame vastgoedfondsen. Grote spelers als Prologis, NSI, citizenM hotels, Bouwinvest en Avignon Capital gebruiken al hello energy. hello energy wordt in meer dan 1.000 gebouwen gebruikt, in meer dan 10 landen, waaronder Nederland, Engeland, België, Frankrijk en Duitsland. Deze nieuwe kapitaalinjectie stelt hello energy in staat om exponentieel verder te blijven groeien met nieuwe en bestaande klanten in Nederland en de rest van Europa .

hello energy draagt bij aan CO2-reductie van gebouwen

Benno Schwarz, co-founder en CEO van hello energy: “Gebouwen zijn verantwoordelijk voor 40 % van de CO2-uitstoot in Nederland. In het buitenland zijn er vergelijkbare cijfers. Onze software en diensten stellen onze klanten niet alleen in staat om energiegebruik in gebouwen te visualiseren, maar ook om te blijven voldoen aan regulering en noodzakelijke CO2-reductie.”

Met het groeikapitaal zet hello energy verder in op het uitbouwen van haar team, vooral op het gebied van development en sales. De zoektocht naar nieuw talent is volop gaande: “We zijn een aantrekkelijke plek voor toptalent,” voegt co-founder en COO Kees van Alphen toe, “met veel ruimte om bij te dragen aan supergave features, met internationale opdrachtgevers, persoonlijke ontwikkeling en een energiek team.”

Over hello energy

hello energy is een Rotterdams SaaS (software as a service)-bedrijf, dat zich richt op de internationale b2b-vastgoedmarkt. Grote vastgoedbedrijven en vastgoedinvesteerders gebruiken hello energy om aan hun duurzaamheidsambities en -verplichtingen te voldoen. hello energy verzamelt en visualiseert energie- en duurzaamheidsdata op een leuke, inzichtelijke manier en activeert huurders en gebruikers van gebouwen om actief te participeren in de energietransitie. De droom? Energiepositieve gebouwen.

Share Button