ABN AMRO wil aandeel aan groene obligaties in liquiditeitenportefeuille vergroten

Bron
ABN AMRO

ABN AMRO wil het aandeel groene beleggingen in de liquiditeitenportefeuille vergroten, naar EUR 1 miljard eind 2020 en EUR 2,5 miljard eind 2022. Deze doelstelling past binnen de strategie van de bank om de transitie naar een duurzame samenleving te ondersteunen.

De bank heeft hierbij obligaties op het oog waarvan de opbrengsten worden belegd overeenkomstig de richtlijnen voor uitgevers van groene obligaties, de Green Bond Principles, en in lijn met de criteria voor HQLA (High Quality Liquid Assets) van de Europese Bankautoriteit, EBA. Daarmee wordt de hoge kwaliteit en liquiditeit van de portefeuille behouden. Door actief te beleggen in groene obligaties op de euromarkt wil ABN AMRO de groei van deze markt steunen. ABN AMRO zal in de kwartaalresultaten over het tweede en vierde kwartaal over de groene obligaties in de liquiditeitenportefeuille rapporteren.

Share Button