Startgreen Capital ontvangt keurmerk “Erkend MKB Financier”

StartGreen Capital heeft het keurmerk “Erkend MKB Financier” ontvangen van Stichting MKB Financiering. Dit keurmerk is in het leven geroepen om transparantie, professionaliteit en kwaliteit in de MKB financiering te bevorderen.

Startgreen Capital Groep is een Duurzame Nederlandse fondsmanager met ruim € 350 miljoen onder beheer. De labels Startgreen, Borski Fonds, Energiefonds Overijssel, Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland en crowdfundingplatform Oneplanetcrowd vallen onder Startgreen Capital Groep en vallen daarmee onder dit keurmerk. Middels deze labels financiert StartGreen zowel het MKB als energieprojecten met zowel leningen als risico kapitaal.

Met het keurmerk toont Startgreen Capital aan te voldoen aan de hoogste eisen van klantgericht, passend en verantwoord financieren aan MKB ondernemers aldus Ronald Kleverlaan, voorzitter Stichting MKB Financiering.

We zijn verheugd ons te kunnen aansluiten bij Stichting MKB financiering en daarmee ook het keurmerk “Erkend MKB financier” te kunnen voeren. De Stichting MKB financiering heeft zich afgelopen jaren volop ingezet voor het verder professionaliseren van de alternatieve financieringsmarkt, Om hierdoor ondernemers meer toegang te geven tot start- en groeikapitaal. Start Green Capital is met al haar labels actief in het aanbieden van innovatieve financieringsvormen aan duurzame ondernemers. Met het lidmaatschap verwachten we dan ook veel kennis en netwerk te kunnen delen met ‘like wise ” financiers. Om zo het palet aan financieringsmogelijkheden voor de duurzame ondernemers te vergroten. “ – Coenraad de Vries – Algemeen directeur Startgreen Capital Groep

Strenge toetsing

Een strenge audit door onafhankelijke deskundige Jaap Koelewijn van Stichting MKB Financiering heeft aangetoond heeft aangetoond dat Startgreen Capital professioneel handelt. Tijdens deze audit is gebruik gemaakt van de gedragscode MKB financiers opgesteld door de Stichting MKB Financiering (SMF). Volgens het SMF voldoet Startgreen Capital ruimschoots aan de punten opgesteld in de code:

  • Deskundigheid en professionaliteit
  • Degelijke organisatie en werkprocessen
  • Transparante rentetarieven
  • Actieve provisie transparantie
  • Niet misleidende communicatie
  • Passend en verantwoord financieren
  • Klachtenprocedure
  • Passende zekerheden

Het SMF zal blijven monitoren of Statgreen aan bovenstaande eisen blijft voldoen.

Share Button