De Nederlandse Staat heropent Groene obligatie en wil € 1,5 miljard ophalen

Bron
DSTA

De Nederlandse staat wil op 23 juni 2020 1,0 tot 1,5 miljard euro ophalen met de heropening van een groene obligatielening. Dit meldde het agentschap van het ministerie van Financiën (DSTA) vandaag.

Het huidig uitstaand bedrag onder deze lening is een kleine 7,4 miljard euro.

De eerste uitgifte van de lening was op 21 mei 2019. De lening loopt af op 15 januari 2040 en de coupon bedraagt 0,50 procent.

De opgehaalde middelen van de groene obligatie worden toegerekend aan groene ofwel klimaat gerelateerde uitgaven en investeringen van de Nederlands overheid, zoals beschreven in het Green Bond Framework.

Op de dag van de uitgifte maakt het Agentschap om 10:00 uur de prijs bekend waartegen de Primary Dealers de lening kunnen afnemen. Bij de uitgifte wordt gebruik gemaakt van een toonbanksysteem. Tijdens de uitgifte kan de prijs doorlopend worden aangepast. De prijs wordt bekend gemaakt via de schermen van MTS Netherlands en Bloomberg DSTA. Professionele en particuliere beleggers kunnen deelnemen via de Primary Dealers. De Primary Dealers en de leningvoorwaarden staan vermeld op de website. Er geldt voor Primary Dealers (onder de gebruikelijke voorwaarden) het recht om na afloop van de veiling gebruik te maken van de “non-comp”-faciliteit. De liquiditeit van de lening wordt gegarandeerd door de repo-faciliteit die ter beschikking staat van de Primary Dealers.

Share Button