YARD ENERGY geeft Volgroen kapitaal voor verduurzaming MKB

Bron
Volgroen

YARD ENERGY Group en Volgroen werken samen aan duurzame oplossingen voor het energieverbruik van ondernemingen. YARD ENERGY verstrekt daarvoor nieuw kapitaal aan Volgroen, dat energie-oplossingen biedt voor onder andere zonnepanelen op daken, LED-verlichting en warmtepompen. Met deze samenwerking willen de twee partners projecten ter waarde van € 30 miljoen realiseren.

Volgroen: Verduurzamen als een dienst

Volgroen helpt ondernemers en organisaties hun energieverbruik te verduurzamen, met oplossingen voor energiebesparing en duurzame energie, zoals zonnepanelen op daken en LED-verlichting. Volgroen biedt deze oplossingen aan als een dienst, zodat ondernemers een dergelijke investering niet zelf hoeven te bekostigen, maar wel direct energie en kosten besparen. Volgroen heeft nu ruim 750 klanten en projecten gerealiseerd met een investeringswaarde van meer dan € 13,5 miljoen.

Het moment voor versnelde groei

Ondanks de Covid-19 crisis ziet Volgroen de vraag naar verduurzaming stijgen, met name naar zonnepanelen op daken. Nieuwe regelgeving vraagt ondernemers en organisaties om de komende jaren fors te investeren in verduurzaming. Zij hebben vaak niet de kennis en de financieringsruimte hiervoor. Volgroen helpt haar klanten met dit hele traject: van advies tot het leveren van duurzame technologie, voor een maandelijks bedrag. Met het extra kapitaal van YARD is Volgroen voorbereid op versnelde groei. Emiel van Sambeek, mede-oprichter van Volgroen: “Het YARD-team begrijpt wat er nodig is om financiering van kleinschalige duurzame energie-assets mogelijk te maken en te doen groeien. Door deze samenwerking kunnen wij ondernemers nog beter helpen bij het verduurzamen van hun bedrijfsvoering.”

YARD investeert in energietransitie

YARD is een grote speler in windenergie en heeft veel ervaring in de ontwikkeling en financiering van duurzame energieprojecten. Daarnaast investeert YARD in projecten en technologieën die de energietransitie versnellen. “Wij willen onze portefeuille uitbreiden met initiatieven die bijdragen aan de verduurzaming van Nederland”, zegt ceo Lex Roukens van YARD. ‘Volgroen heeft een sterk management team en richt zich op een deel van de markt waar veel kansen liggen om de energietransitie te ondersteunen.”

Over Volgroen

Volgroen levert energiebesparing en opwek van duurzame energie als een dienst voor de zakelijke markt. Samen met partners in onder meer zonne-energie, LED-verlichting, warmtepompen en andere duurzame-energietechnologieën, levert Volgroen oplossingen en financiering voor zakelijke klanten die duurzamer willen werken. Volgroen is uniek door de focus op investeringen van €2.000 tot €1.000.000, in een breed scala van technologieën voor de zakelijke markt.

Share Button