Nederlands agentschap DSTA en Obvion winnaars 5th Green Bond Pionier Awards

De Green Bond Pioneer Awards zijn gericht op prestaties van organisaties, financiële instellingen en overheden en zijn de belangrijkste internationale erkenning van beste praktijken en innovatie op het gebied van groene financiering, waaronder groene obligaties, leningen en sukuk en belangrijke marktontwikkelingen op het gebied van klimaat- en transitie-gebaseerde investeringen. De 2020 Awards, die samenvallen met het 10-jarig jubileum van Climate Bonds, bevatten ook nieuwe categorieën die een erkenning geven aan het decennium lang bijdragen aan het opbouwen van groene financiering van zowel openbare als particuliere financiële instellingen. Er zijn twee Nederlandse winnaars: het overheidsinstituut ‘Dutch State Treasury Agency’ voor de ‘largest sovereign Green Bond deal & largest Certified Green Bond of 2019” en Obvion Hypotheken voor de ‘largest Green ABS deal of 2019’.

De Awards kijken terug op een recordjaar voor groene financiering, een uitgifte van $ 258 miljard aan groene obligaties en groene leningen uit verschillende rechtsgebieden.

Share Button