Visa breidt toewijding aan duurzaamheid uit door inaugurele uitgifte van $ 500 miljoen aan groene obligaties

Bron
Visa

Visa heeft vandaag aangekondigd dat het gisteren met succes zijn inaugurele groene obligatie-aanbieding van in totaal $ 500 miljoen heeft geprijsd, een halfjaarlijkse coupon van 0,75% heeft betaald en vervalt 15 augustus 2027. De groene obligatie, vermoedelijk de eerste uitgegeven door een digitaal betalingsnetwerk, zal worden gebruikt om de toewijding van het bedrijf aan ecologische duurzaamheid en een duurzaam betalingsecosysteem te bevorderen. Ter ondersteuning van die toezegging en naast de inaugurele groene obligatie, kondigt Visa ook de benoeming aan van zijn eerste Chief Sustainability Officer, Douglas Sabo.

Zoals uiteengezet in het Visa Green Bond Framework, zal de opbrengst van de groene obligatie worden gebruikt om projecten te financieren, waaronder upgrades van gebouwen, verbeteringen van de energie-efficiëntie, uitgebreid gebruik van hernieuwbare energiebronnen, projecten voor waterefficiëntie, forenzenprogramma’s voor werknemers en gericht onderzoek en initiatieven. over duurzaam consumentengedrag. De opbrengst zal ook bijdragen aan investeringen in projecten ter inspiratie en ter bevordering van duurzaam leven ter ondersteuning van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties. Deze projecten bouwen voort op het leiderschap van Visa op het gebied van duurzaamheid, inclusief de overgang naar 100 procent hernieuwbare elektriciteit voor al haar activiteiten die begin 2020 werd gerealiseerd.

Terwijl de wereld de urgentie van klimaatverandering en andere milieu-uitdagingen blijft aanpakken, grijpen we onze kans aan om een ​​leidende rol te spelen bij het bouwen aan een duurzamere wereld“, aldus Douglas Sabo, de nieuw aangestelde Chief Sustainability Officer van Visa. “Door middel van ons aanbod van groene obligaties en samen met onze initiatieven die inclusieve economische groei stimuleren, werken we eraan om ervoor te zorgen dat mens en planeet samen kunnen gedijen.”

Visa zal jaarlijks een rapport uitbrengen over het gebruik van de opbrengsten van de groene obligatie en hun milieu-impact. Sustainalytics, een toonaangevende wereldwijde aanbieder van ESG-onderzoek, ratings en data, gaf de mening van de tweede partij over de milieuvoordelen van Visa’s Green Bond Framework en de afstemming ervan met de Green Bond Principles.

Share Button