State Street Global Advisors lanceert Green Real Estate Equity Index fonds

State Street Global Advisors, de vermogensbeheertak van State Street Corporation (NYSE: STT), lanceert vandaag het State Street CCF Global Green Real Estate Index fonds. Het fonds helpt beleggers om duurzaamheids-overwegingen te integreren in hun wereldwijde beursgenoteerde vastgoedportefeuilles.

Het nieuwe fonds volgt de FTSE EPRA Nareit Developed Green Index, die is ontworpen om blootstelling aan klimaat gerelateerde beleggingen te versterken door middel van energie-efficiënte gebouwen, groene certificaten en koolstofemissies, terwijl de rendementen vergelijkbaar zijn met de FTSE EPRA Nareit Developed Index. Het fonds wordt aangeboden via een Irish Common Contractual Fund (CFF), een fiscaal transparant instrument dat institutionele beleggers in staat stelt hun activa te bundelen om schaalvoordelen en kostenbesparingen te realiseren.

Ana Harris, Global Head of Equity Portfolio Strategists for Indexing: “Gebouwen zijn verantwoordelijk voor bijna een derde van de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen en verbruiken 40% van de energie. Veel beleggers zijn daarom actief op zoek naar ESG-oplossingen en investeringen in de vastgoedmarkt. We zijn daarom verheugd dat wij beleggers een breed, liquide en gediversifieerd fonds aan kunnen bieden dat zich richt op vastgoedbedrijven die sterk presteren op het gebied van duurzaamheid en die waarschijnlijk beter bestand zijn tegen klimaatrisico’s.”

“Street Global Advisors heeft bijna 25 jaar ervaring met index portfolio management in beurgenoteerd vastgoed. Onze REIT-indexeringsactiviteiten omvatte eind juni ongeveer USD 25 miljard aan beheerd vermogen,” aldus Gerben Lagerwaard, hoofd van de Benelux-regio. “Klanten profiteren van onze schaalgrootte en ons wereldwijde indexeringsplatform die hen een nauwkeurige, gediversifieerde en kosteneffectieve blootstelling aan duurzaam vastgoed biedt.”

Share Button