Nederlandse duurzame viskwekerij The Kingfish Company naar de beurs in Oslo

Aandelen van de Nederlandse duurzame viskwekerij The Kingfish Company zijn gisteren voor het eerst genoteerd aan de Noorse Merkur Market in Oslo (tegen het einde van de maand omgedoopt tot Euronext Growth). Door een zogenaamde private placement, haalde de viskweker voorafgaand aan de beursgang al kapitaal op ter waarde van ca. EUR 50 mio.

We zijn verheugd om de pagina om te slaan van een start-up naar een scale-up en om de implementatie van onze wereldwijde expansiestrategie na de notering op de Oslo Merkur-markt voort te zetten“, aldus Ohad Maiman, oprichter en CEO van The Kingfish Company.

The Kingfish Company is een leider in de productie van hoogwaardige vis, schaal- en schelpdieren en maakt gebruik van geavanceerde op het land gebaseerde recirculerende aquacultuursysteem (RAS) -technologie. Het produceert op duurzame wijze Yellowtail Kingfish, een zeer veelzijdige zeevruchtensoort, met een actieve verticaal geïntegreerde activiteit in Nederland, en een tweede locatie in Maine, in verregaande vergunningen, die gepland was om de Noord-Amerikaanse markt te bevoorraden.

Ter voorbereiding op de beursnotering verwelkomt de voorzitter van de raad van commissarissen van The Kingfish Company haar nieuwste bestuurslid Helge Moen (voormalig algemeen directeur Kverva), die zich bij Alexandre van der Wees, Jeroen Scheelbeek en Martin Jansen zal vervoegen. “De uitgebreide ervaring en expertise van onze bestuursleden is een belangrijke troef voor de groei van het bedrijf en zal het management van The Kingfish Company blijven ondersteunen aangezien het uitmuntende operaties levert en onze toekomstige uitbreidingsplannen uitvoert“, aldus Hans den Bieman, oprichter en Voorzitter van de Raad van Toezicht.

De beursnotering volgt op een onderhandse plaatsing van EUR 50 miljoen die op 11 november werd afgerond en kreeg sterke steun van haar grootste aandeelhouders Creadev en Rabo Corporate Investments, evenals sterke steun van vooraanstaande Noorse investeerders. Met het opgehaalde kapitaal zal The Kingfish Company haar Europese productiecapaciteit verder vergroten en haar tweede vestiging in de Verenigde Staten verder ontwikkelen.

We zijn onder de indruk van de prestaties van het bedrijf in de afgelopen 12 maanden, en we zijn verheugd onze steun te versterken in de missie van The Kingfish Company: gebruik maken van de recirculerende aquacultuurtechnologie om hoogwaardige en milieuvriendelijke zeevruchten naar een hoger niveau te tillen. vraagmarkten ”, zei Alexandre van der Wees van Creadev.

We zijn er trots op dat we The Kingfish Company blijven steunen op haar reis om duurzaam geproduceerde Yellowtail naar een breder publiek in Europa en de VS te brengen“, aldus Arjan van der Hout, investeringsmanager van Rabo Corporate Investment. “Hun missie en groeiambitie past perfect bij de Rabobank en onze familie van snelgroeiende Food & Agri-bedrijven over de hele wereld.”

De onderhandse plaatsing en de daaropvolgende notering werd geleid door DNB Markets (Sole Global Coordinator en Joint Bookrunner), in samenwerking met Arctic Securities, Rabobank, Swedbank en Kepler Cheuvreux als Joint Bookrunners.

 

Share Button