Adrie Heinsbroek aangesteld als Chief Sustainability Officer bij NN Investment Partners

Adrie Heinsbroek zal vanaf 1 januari 2021 de nieuwe rol van Chief Sustainability Officer (CSO) bij NN Investment Partners (NN IP) gaan invullen. In deze functie zal hij de Board adviseren over duurzaamheidskwesties en -uitdagingen, en de implicaties daarvan voor de organisatie om ervoor te zorgen dat NN IP voorop blijft lopen op het gebied van verantwoord beleggen.

In een snel veranderende omgeving, heeft NN IP de ambitie voorop te blijven lopen op het gebied van wereldwijde ontwikkelingen omtrent duurzaamheid en ESG integratie. Met de aanstelling van Adrie als CSO kan NN IP zijn kennis en ervaring benutten in het stellen van prioriteiten en het nemen van beslissingen voor de toekomst. Hij zal externe ontwikkelingen die onze operationele omgeving en de samenleving vormgeven, zoals toegenomen regelgeving en klimaatverandering, direct onder de aandacht van de Board brengen. Daarnaast zal Adrie de Board adviseren over de eigen voetafdruk en duurzaamheid van NN IP, en de verdere implementatie van NN IP’s responsible investing benadering in haar beleggingsstrategieën mogelijk maken.

Satish Bapat, Chief Executive Officer van NN IP: “Als verantwoord belegger streven we ernaar zowel het rendement voor onze klanten als de wereld om ons heen verbeteren. Dat doen we door verder te kijken dan alleen de financiële performance, want de mensen waarvoor en met wie we werken, vertegenwoordigen meer dan alleen de beleggingen die we beheren. De aankondiging van vandaag onderstreept onze sterke toewijding aan verantwoord beleggen. Met Adrie’s uitgebreide kennis en expertise ben ik ervan overtuigd dat we een vooraanstaande rol kunnen blijven spelen in duurzaamheidsontwikkelingen en verantwoord beleggen, en kunnen blijven voldoen aan de behoeften van onze klanten op het gebied van verantwoord beleggen.”

Adrie Heinsbroek is in februari 2017 begonnen bij NN IP als Principal Responsible Investment. Hij heeft meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van duurzaamheid en ESG-integratie. Voordat hij bij NN IP in dienst kwam, was Adrie Head of Sustainability bij ING Bank in België. Adrie heeft een Masterdiploma in sociale antropologie en ontwikkelingssociologie van de Vrije Universiteit Amsterdam en heeft een postacademisch certificaat in Corporate Social Responsibility van TEMPO HEI.

Adrie blijft in zijn nieuwe rol rapporteren aan Arnoud Diemers, Head of Innovation and Responsible Investing Platform, en zal daarnaast rechtstreeks advies geven aan Satish Bapat, CEO van NN IP.

 

Share Button