Faber Halbertsma Group kiest voor CO2-neutrale pensioenregeling bij BeFrank

Bron
BeFrank

Medewerkers van familiebedrijf Faber Halbertsma Group gaan de CO2-footprint van hun belegde pensioenkapitaal volledig CO2-neutraal maken door bomen te laten aanplanten door Land Life Company. Dit vindt plaats via BeFrank, de eerste pensioenuitvoerder in Nederland die deze mogelijkheid biedt.

Klimaat staat hoog op de agenda in de politiek, bij het bedrijfsleven en bij de consument. Steeds meer mensen leven milieubewust en veel bedrijven werken hard aan duurzaamheid. Ook in de pensioensector is er vraag naar duurzame regelingen.

Duurzame toekomst voor komende generaties

Faber Halbertsma Group, een toonaangevende leverancier van duurzame, circulaire pooling services, kiest nu ook voor een CO2-neutrale pensioenregeling bij BeFrank voor haar medewerkers in Nederland. “Maatschappelijke verantwoordelijkheid zit in ons familiebloed. Wij ondersteunen en motiveren onze mensen om bij te dragen aan een betere, veiligere en gezondere planeet. Wij willen een duurzame toekomst creëren voor de komende generaties. Elke dag zoeken we naar slimmere manieren om ladingen te vervoeren en herbruikbare en duurzame transportverpakkingen te leveren voor een schonere wereld. Een CO2-neutrale pensioenregeling past perfect in ons duurzaamheidsbeleid”, aldus Ingrid Faber, CEO van Faber Halbertsma Group.

“Wij zien dat duurzaamheid steeds belangrijker wordt, zowel voor bedrijven als voor medewerkers. Omdat er veel geld gemoeid is met pensioen, kun je hier veel impact mee maken”, zegt BeFrank-directeur Jan Hein Rhebergen. Uit onderzoek van BeFrank blijkt dat maar liefst 76% van de millennials bij het vinden van een nieuwe baan rekening houdt met de manier waarop een werkgever omgaat met mens en milieu. Bijna tweederde van deze groep wil niet werken voor een bedrijf dat het thema maatschappelijk verantwoord ondernemen helemaal links laat liggen. Rhebergen: “Dat Faber Halbertsma Group voorop loopt in duurzaamheid is winst voor zowel het bedrijf als de medewerkers.”

De methode

BeFrank belegt het pensioenkapitaal in beleggingsfondsen met een relatief lage CO2-uitstoot. De uitstoot die overblijft wordt gecompenseerd. BeFrank berekent deze CO2-footprint aan de hand van data van de beleggingsfondsen. Land Life Company bepaalt aan de hand van een model hoeveel bomen geplant moeten worden om de CO2 te compenseren. De bomen worden op uitgeput land samen met de lokale bevolking geplant. De klant krijgt structureel gedetailleerd inzicht in de resultaten van de aanplant.

Share Button