Too Good To Go haalt 31 miljoen dollar op bij investeringsronde

Too Good to Go, de app tegen voedselverspilling, heeft bij een nieuwe investeringsronde 31,1 miljoen dollar (25,3 miljoen euro) opgehaald. Het geld moet onder andere bijdragen aan de expansie van Too Good to Go in de Verenigde Staten.

Investeerder Blisce brengt liefst 12,5 miljoen euro in. Het is de eerste keer dat To Good To Go een beroep doet op een durfkapitaalfonds. Verder doen ook bestaande investeerders en medewerkers mee, aldus TechCrunch.

De coronacrisis was uiteraard een zware tegenvaller voor de Deense start-up, omdat veel restaurants hun deuren moesten sluiten. In september vorig jaar maakte CEO Mette Lykke bekend dat door de pandemie de inkomsten met 62% waren gedaald. Toch blijft Lykke optimistisch over de toekomst.

De anti-verspillingsapp is inmiddels ook actief in de Verenigde Staten. Net als in Europa liggen in de VS grote mogelijkheden, omdat naar schatting 30 tot 40% van alle geproduceerde voedsel er vernietigd of weggegooid wordt. Too Good To Go startte in 2015 in Denemarken.

Share Button