Leev verder met strategische investeerders

Bron
Leev

Leev-oprichter Leo Voorwinden verkoopt meerderheidsbelang van Leev.nu BV aan NatureBioFoods, AndersInvest, Did-It en STB Organic. De Leev productenlijn bestaat uit gezonde tussendoortjes, broodvervangers en glutenvrije producten. Alle producten zijn biologisch, proteïne en/of vezelrijk en vaak laag in suikers. Leev wil met haar producten bijdragen aan een verantwoorde leefstijl.

Verkoop meerderheidsbelang

Per 1/1/2021 nemen NatureBioFoods, AndersInvest, Did-It en STB organic, een gezamenlijk meerderheidsbelang in Leev.nu BV. Leo Voorwinden blijft als bestuurder en aandeelhouder nauw betrokken en voert samen met de nieuwe Algemeen Directeur Aart-Jan Knauff (voormalig DO-IT, Marqt en BD-Totaal) en Commercieel Manager Kees Leenhouts het management team.

Leo Voorwinden: ‘strategisch is het van het grootste belang dat we korte ketens bouwen. Met de komst van NatureBioFoods, een dochter van het grote LT Foods, kunnen we onze grondstoffen o.a. rechtstreeks kopen bij 64.000 biologische boeren in India. Did-It, het  bedrijf van Poppe Braam biedt een schat aan ervaring in wereldwijde sourcing van biologische producten in de afgelopen 40 jaar. Daarnaast geeft AndersInvest ons de mogelijkheid te groeien en door overnames een toekomstig biologisch platform te bouwen.  Leev wordt hierdoor sterker en kan nog meer bijdragen aan een duurzame wereld en een eerlijke verdeling die daarbij hoort.

Duurzaam bouwen aan transparante ketens

Biologisch, gezond is een enorme groeimarkt. Ook de EU stimuleert, middels de GREEN-DEAL, de biologische landbouw binnen de EU en Nederland. Leev levert haar producten aan nagenoeg alle supermarkten in Nederland. Door deze overname bouwen we aan een duurzame en korte keten. Ook willen we onze boeren een eerlijke prijs kunnen betalen. Daarom gaan we naast onze klanten ook de consument betrekken in ons mooie fair-bio verhaal.

Share Button