Lijst van 50 financiële topvrouwen in duurzaamheid gepubliceerd

Nicolette Loonen en Sylvia van Waveren hebben een lijst samengesteld van 50 topvrouwen die werkzaam zijn in de financiële wereld en zich inzetten voor duurzaamheid. Deze lijst werd vandaag, maandag 8 maart, op Internationale Vrouwendag 2021 gepubliceerd. De samenstellers zijn zelf ook werkzaam in de financiële wereld.

Op de lijst staan vrouwen die leiding geven aan grote financiële instellingen, maar ook duurzaamheidsmanagers. Ze zijn werkzaam bij banken, verzekeraars, asset managers, pensioenfondsen of in de private equity. En hebben een een trackrecord op duurzaamheidsgebied. Daarbij gaat het dan om thema’s op het terrein van klimaatverandering, maar ook ESG-gerelateerde onderwerpen als mensen- en arbeidsrechten en sociale inclusie.  Verschillende van deze vrouwelijke leiders hebben zich sterk gemaakt voor strategische aanpassingen en systeemveranderingen om verduurzaming van economie, samenleving en markten te bewerkstelligen.

Naar de portetgallerij van de 50 topvrouwen (FondsNieuws)

 

Share Button