Moody’s lanceert uitgebreide reeks klimaatoplossingen

Bron
Moody’s

Moody’s ESG Solutions Group heeft vandaag de lancering aangekondigd van Climate Solutions, een uitgebreide productsuite die marktdeelnemers verbeterde risicometing en evaluatie-instrumenten biedt om klimaatrisico’s en -kansen beter te begrijpen, kwantificeren en beheren. Climate Solutions integreert fysieke en transitierisico’s in Moody’s best-in-class risicobeheeroplossingen en economische modellen om banken, verzekeraars en investeerders in staat te stellen klimaatrisico’s beter in te schatten en te voldoen aan de opkomende regelgevende vereisten voor stresstests en openbaarmakingen.

“Klimaatverandering heeft een grote impact op de economieën en samenlevingen van de wereld”, zegt Mark Kaye, Chief Financial Officer en Executive Sponsor van Moody’s ESG Solutions Group. “Moody’s zet zich in om wetenschappelijk gedreven, objectieve analyses aan te bieden om strategische veerkracht te bevorderen en om marktdeelnemers te helpen bij het navigeren naar een koolstofarme, klimaatbestendige toekomst.”

Meer informatie

Share Button