Kweekvleesbedrijf Meatable haalt $47 miljoen op, onder meer bij DSM

Bron
Meatable

Het innovatieve voedingsbedrijf Meatable heeft $ 47 miljoen USD investeringen afgesloten in zijn Serie A-financieringsronde, waardoor de totale financiering van het bedrijf op $ 60 miljoen komt. Meatable heeft in 2020 zijn eerste showcaseproduct afgerond en wil met de nieuwe fondsen de kleinschalige productie op Biotech Campus Delft bevorderen en het productportfolio diversifiëren.

Het consortium bestaat uit Dr. Rick Klausner, Section 32, Dr. Jeffrey Leiden en DSM Venturing, en omvat bestaande investeerders, zoals BlueYard Capital, Agronomics, Humboldt en Taavet Hinrikus, die hun steun blijven betuigen. Ze erkennen de positieve impact die gecultiveerd vlees zal hebben op de klimaatverandering, zien het miljardenpotentieel van de markt voor gecultiveerd vlees en wedden op Meatable om de uitdagingen op het gebied van schaalbaarheid en snelheid op de markt op te lossen met de gepatenteerde opti-ox ™ -technologie. .

Dr. Rick Klausner, voormalig directeur van het Amerikaanse National Cancer Institute en voormalig uitvoerend directeur van Global Health bij de Bill & Melinda Gates Foundation, ziet een groot potentieel in Meatable en zijn technologie. “We zijn vastbesloten om ons bij Meatable te voegen in haar missie om de meest urgente uitdagingen ter wereld aan te pakken. We zien een slimme start-up die in korte tijd veel heeft bereikt. Ze hebben een geweldig team en baanbrekende technologie die de uitdagingen rond de wereldwijde voedselonzekerheidsproblemen waarmee onze planeet wordt geconfronteerd, kunnen aanpakken ”, aldus Klausner. “Ze hebben alle juiste ingrediënten om de leidende keuze te worden voor duurzaam en efficiënt geproduceerd vlees.”

De gepatenteerde platformtechnologie van Meatable maakt een fundamenteel kosteneffectiever en schaalbaarder productieproces mogelijk. Het repliceert het natuurlijke proces van vet- en spiergroei, in verhoudingen die traditionele stukken vlees nabootsen. Wanneer het hele proces volledig is ontwikkeld, duurt het naar verwachting slechts enkele weken om vlees te produceren, terwijl het jaren duurt om een ​​levend dier te laten groeien.

“Om aan de groeiende vraag naar vlees wereldwijd te kunnen voldoen, hebben we baanbrekende oplossingen nodig. Kweekvlees heeft de potentie om het product waar we van houden – vlees – te blijven produceren door middel van een veel efficiënter productieproces. Het feit dat Rick Klausner, Jeffrey Leiden, Section 32 en DSM Venturing ons ondersteunen bij het realiseren van dat potentieel, is een enorme stap voor Meatable ”, aldus Krijn de Nood, CEO en medeoprichter van Meatable. “We zijn vereerd om een ​​gelijkgestemde groep investeerders te verwelkomen die ons steunen bij onze missie: het ontwikkelen, versnellen en tot leven brengen van duurzame, gezonde en milieuvriendelijke technologieën die de menselijke conditie kunnen verbeteren. Met deze financiering zijn we van mening dat we goed op weg zijn om onze eerste producten op de markt te brengen om de honger van de wereld naar vlees duurzaam te bevredigen. ”

Meatable streeft naar het produceren van kweekvlees, waarvoor geen dieren worden geslacht, er minder broeikasgasemissies vrijkomen en beduidend minder land en water nodig zijn. En, in tegenstelling tot plantaardige alternatieven, biedt het eindproduct de volledige ervaring van het eten van echt vlees, met dezelfde textuur, smaak en voedingswaarde.

Na het succesvol afronden van het eerste showcaseproduct van varkensvlees, richt Meatable zich momenteel op de verdere ontwikkeling van gecultiveerd varkensvlees en rundvlees. De technologie van Meatable kan worden aangepast aan alle celsoorten, inclusief koeien, varkens, schapen en vissen, waardoor het bedrijf een grote kans heeft voor verdere productontwikkeling.

Share Button