Bouwinvest Office Fund wint GRESB/BREEAM Award for Responsible Investment

Het Bouwinvest Office Fund ontving deze week de GRESB/BREEAM Award for Responsible Investment Small Portfolio. Bernardo Korenberg, Head of Sustainability & Innovation mocht de award virtueel in ontvangst nemen. Na drie jaar op rij genomineerd te zijn, is het een mooie erkenning voor de duurzaamheidsprestaties van het fonds, zeker nadat het Bouwinvest Office Fund vorig jaar al beloond werd met een GRESB 5 sterrenrating én de status kreeg van Global Sector Leader.

Met de Responsible Investment Awards worden vastgoedbeleggers onderscheiden die een toonaangevende rol hebben in het verduurzamen van individuele gebouwen of hele vastgoedportefeuilles. Bij toekenning van de award wordt gekeken naar verschillende criteria, waaronder het percentage vastgoed met een BREEAM-certificering, de GRESB-score als maatstaf voor ESG-prestaties en de betrokkenheid van de investmentmanager bij duurzaamheid.

Het Bouwinvest Office Fund richt zich op toekomstbestendige kantoorruimte, waarbij flexibiliteit en duurzaamheid centraal staan. Inspirerende plekken waar mensen graag werken en elkaar ontmoeten. Het Office Fund investeert in de verduurzaming en optimalisering van de bestaande portefeuille en in duurzame nieuwbouw. Dit doen wij vanuit onze overtuiging dat duurzaam vastgoed waardevaster is en daarmee blijft het een aantrekkelijke belegging. Daarnaast dragen wij hiermee bij aan de maatschappelijke verduurzamingsopgave waar de gebouwde omgeving voor staat.

Bernardo Korenberg: “Deze award is een mooie waardering voor onze duurzaamheidsstrategie. Het motiveert ons om verder te gaan op de door ons ingeslagen weg. In samenwerking met onze samenwerkingspartners en huurders blijven we ons inzetten om uiterlijk in 2045 een Paris Proof portefeuille te hebben ofwel bijna energieneutraal en aardgasloos. Alleen samen krijgen we onze gebouwen nog energiezuiniger. Vanuit onze purpose real value for life zetten we continu in op het creëren van maatschappelijk én financieel rendement voor onze klanten. We merken dat zowel bestaande als nieuwe investeerders onze duurzaamheidsinspanningen op waarde schatten. “

Share Button