GO Sharing haalt € 50 mln. op voor multimodale en internationale uitbreiding

GO Green, de holding achter GO Sharing, heeft in een investeringsronde € 50 miljoen opgehaald. Met de investering zal GO Sharing, de Nederlandse scale-up in elektrisch deelvervoer, zijn propositie in elektrische deelscooters verstevigen en uitbreiden met e-bikes en elektrische auto’s. Ook zal met de kapitaalinjectie de internationale uitrol worden versneld. GO Sharing is naast Nederland al actief in Oostenrijk en deze week startte het bedrijf met 500 elektrische deelscooters in Antwerpen. De komende maanden zal GO Sharing in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Turkije starten.

De investering van € 50 miljoen wordt geleid door het investeringsbedrijf Opportunity Partners. Ook de oprichters van GO Sharing investeren in de onderneming. Bestaand aandeelhouder Rabo Investments ondersteunt de komst van de nieuwe aandeelhouder. Met de nieuwe kapitaalinjectie zal de duurzame groei in de vloot aan voertuigen worden voortgezet en het servicenetwerk worden vergroot. Er wordt tevens verder ingezet op slimme technologie die van grote waarde is voor de organisatie en haar gebruikers.

Multimodaal deelvervoer

GO Sharing zal met de opgehaalde financiering bovendien zijn aanbod aan deelvervoer multimodaal maken. De voorbereidingen om e-bikes en later ook elektrische auto’s aan de propositie toe te voegen, bevinden zich in een vergevorderd stadium. Zusteronderneming GreenMo, dat in de voorgaande maanden een meerderheidsbelang in e-bike to go verkreeg en het Belgische zZoomer overnam, zal GO Sharing in de uitbreiding ondersteunen. Het bedrijf leaset al ruim 10.000 e-bikes in de bezorgmarkt.

Raymon Pouwels, CEO van GO Sharing, legt uit: “Binnenkort introduceren wij e-bikes en elektrische auto’s die via onze app te boeken zijn, net als onze deelscooters. De e-bikes zijn een gezond alternatief voor korte ritten in de stad. De elektrische auto’s worden strategisch aan de rand van steden geplaatst, zodat ze onderdeel worden van de reis tussen steden: een speerpunt in onze missie om eigendom van voertuigen te vervangen door integrale deelmobiliteit.”

Internationale uitbreiding

GO Sharing bereidt inmiddels ook de verdere internationale uitbreiding voor, die door de investering mogelijk wordt gemaakt. Daarbij richt de scale-up zich op steden die de CO2 uitstoot willen terugdringen en vergelijkbare problemen als bij hun Nederlandse tegenhangers willen oplossen: verkeersopstoppingen en een tekort aan parkeerplaatsen.

Deze week startte GO Sharing ook in België. Het bedrijf begint met het plaatsten van 500 elektrische deelscooters in Antwerpen. Eerder deze maand introduceerde GO Sharing zijn dienst al in de hoofdstad van Oostenrijk; Wenen. In Nederland is GO Sharing marktleider met meer dan 5.000 elektrische deelscooters in 30 regio’s.

Pouwels vervolgt: “Een groene planeet met mobiliteit van iedereen, voor iedereen, is het motto van GO Sharing. Wij willen samen met de gebruikers van GO Sharing een gedragsverandering bewerkstelligen: van ‘iedereen een eigen voertuig’ naar ‘gebruik wanneer je het nodig hebt’, wereldwijd. Momenteel werken we aan een introductie in verschillende Europese landen, waaronder Duitsland, het VK en Turkije. Landen waar GreenMo reeds succesvol aanwezig is.”

Share Button