Ioniqa sluit € 10 miljoen financieringsronde succesvol af

Bron
Ioniqa

De scale-up Ioniqa heeft een financieringsronde van € 10 miljoen afgerond voor een baanbrekend upcyclingproces om van PET-plastic een echt duurzaam materiaal te maken. Ioniqa, in 2019 door de Nederlandse regering uitgeroepen tot ‘Nationaal icoon’, loopt wereldwijd voorop op het gebied van upcycling van PET-kunststoffen. De financiering is afkomstig van één nieuwe investeerder, aangevuld met een aantal bestaande aandeelhouders en zal worden gebruikt voor de opschaling en uitrol van licenties.

In de huidige markt stellen overheden, internationale merken en plasticproducenten zichzelf zeer hoge doelen met 100% gerecyclede PET-kunststoffen, geleid door een grote verschuiving in de eisen van de consument naar volledig hergebruik. Dit zorgt voor een enorme aantrekkingskracht voor de circulaire oplossing die Ioniqa levert.

Tonnis Hooghoudt, CEO en oprichter van Ioniqa, zegt: “Zonder geld zullen er geen succesvolle innovaties zoals die van ons zijn die de CO2-voetafdruk van PET-kunststoffen met 75% verkleinen. We leveren een oplossing voor de markt die nog nooit eerder op deze schaal is uitgeprobeerd en die de juiste middelen nodig heeft, inclusief financiering, om onverwachte uitdagingen het hoofd te bieden. Met het nieuwe kapitaal kan Ioniqa haar reis voortzetten om de wereld een betere plek te maken door plastic afval te gebruiken als grondstof voor nieuwe voedselveilige producten. De financiering zal worden gebruikt om onze 10kt-fabriek verder op te voeren tot de volledige capaciteit en om licentiepakketten voor te bereiden die begin 2022 op de markt zullen worden gebracht ”.

“We zijn blij met de voortdurende steun van onze huidige aandeelhouders en het aantrekken van een nieuwe aandeelhouder die sterk gelooft in onze propositie en de toegevoegdewaarde die we op de markt brengen”, zegt Jeroen Bulk, CFO van Ioniqa.

Over Ioniqa

Ioniqa is een clean-tech spin-off van de Technische Universiteit Eindhoven (Nederland), gespecialiseerd in het creëren van waarde uit afval door gebruik te maken van haar gepatenteerde circulaire technologie. Met een kosteneffectief proces is Ioniqa in staat om de kringloop voor kunststoffen te sluiten, te beginnen met PET-plastic. Deze bekroonde innovatie transformeert alle soorten en kleuren PET-afval in waardevolle ‘virgin-quality’ materialen voor voedselveilig PET-plastic. Upcycling processen voor andere soorten plastics worden onderzocht en zullen naar verwachting in de nabije toekomst worden gelanceerd.

Share Button