EST-Floattech verwelkomt YARD ENERGY als mede-investeerder

YARD ENERGY Investments heeft een aandelenbelang genomen in EST-Floattech B.V., een Nederlands technologiebedrijf dat energieopslagsystemen ontwikkelt en levert voor maritieme toepassingen alsmede mobiele land – applicaties. Beide markten worden bediend vanuit het hoofdkantoor en productiecentrum in Hoofddorp en verkoopkantoren in Duitsland en Noorwegen. Met een track record van 200 projecten behoort EST-Floattech tot een van de sterkste maritieme batterijleveranciers wereldwijd.

EST-Floattech levert een belangrijke bijdrage in de transitie naar een emissievrije maritieme sector. De lithium-ion batterijsystemen worden geïmplementeerd in volledig elektrische schepen, krachtige hybride toepassingen en sinds kort ook in combinatie met waterstoftechnologie.

In een tijd waarin verschillende energiebron-oplossingen volop in ontwikkeling zijn, streeft EST-Floattech er naar om samenwerkingen aan te gaan met andere belangrijke stakeholders zoals scheepswerven, system integrators, scheepseigenaren en kennisinstellingen. Het maritieme klantportfolio bestaat uit een breed scala van projecten waarin EST-Floattech zowel kleine als omvangrijke batterijsystemen levert in segmenten zoals superjachten, visserij, veerboten, binnenvaart, coasters, defensie- en werkschepen.

Op het gebied van de mobiele land-applicaties worden batterijsystemen geleverd voor onder meer toepassing in elektrische kranen.

YARD ENERGY is een ervaren partij in windenergie, met veel kennis van het ontwikkelen, financieel structureren en bouwen van duurzame energieprojecten op land.

” We zijn verheugd dat YARD ENERGY investeert in EST-Floattech”, zegt Hans Visser, CEO van EST-Floattech. “De ambitie van YARD ENERGY om bij te dragen aan de energietransitie middels wind gerelateerde oplossingen sluit sterk aan bij ons bedrijf, dat werkt vanuit passie voor een schoner milieu en zero-emissie scheepvaart. Met de extra financieringsruimte krijgt EST-Floattech de kans om zowel in Nederland als internationaal verder uit te breiden en een breder productportfolio te realiseren . Dit zal de energietransitie aanzienlijk versnellen” .

“We zijn er trots op dat we de kans hebben gekregen om samen te werken met EST-Floattech, die toonaangevend zijn in hun zoektocht om de koolstofvoetafdruk van de maritieme sector te verkleinen. Deze investering past in de bredere ambitie van YARD ENERGY om de energietransitie de komende jaren te versnellen. We kijken ernaar uit om met het managementteam en onze partners Ponooc, RPF en PDENH samen te werken aan de groei van het bedrijf en EST-Floattech te vestigen als een wereldleider op het gebied van elektrificatie van de maritieme sector. ” – Lex Roukens, CEO van YARD ENERGY.

Share Button