BNP Paribas sluit groene financieringsovereenkomst met Olatein, een joint venture tussen DSM en Avril

BNP Paribas trad op als enige duurzaamheidscoördinator en sole arranger voor een inaugurele groene lening voor Olatein, een joint venture tussen DSM en Avril.

  • De bilaterale faciliteit omvat een specifiek raamwerk voor groene leningen waarin de bestemming van de opbrengsten is gedefinieerd.
  • De financiering ondersteunt Olatein bij de ontwikkeling van een fabriek voor de productie van CanolaPRO®, een niet-genetisch gemodificeerd plantaardig eiwitisolaat van hoge kwaliteit, gewonnen uit meel van kool- en raapzaad.
  • CanolaPRO® wordt gebruikt in uiteenlopende voedingsmiddelen die veganistische en vegetarische producten zoals vlees- en melkvervangers, frisdranken, afgebakken producten, repen en ready-to-mix dranken voor sportvoeding, verbeteren.
  • Een tweede groene lening ondersteunt de bouw van een waterzuiveringsinstallatie die het afvalwater van het productieproces zuivert en bijdraagt aan de productie van biogas.
  • De energie die gewonnen wordt in de biogasinstallatie wordt teruggeleverd aan het lokale energienetwerk, waarmee de ecologische voetafdruk van het productieproces wordt geminimaliseerd.
  • De totale hoeveelheid geproduceerde biogasenergie komt overeen met het jaarlijks energieverbruik van 500 huishoudens voor verwarming.
  • De transactie voldoet aan de Green Loan Principles.

Bruné Singh, hoofd van Group Treasury DSM: “Als purpose-led bedrijf hecht DSM veel belang aan duurzaamheid. Het is een kernwaarde, een belangrijke verantwoordelijkheid en een drijvende kracht voor de groei van onze business. We leveren producten en oplossingen voor duurzaam geproduceerd voedsel die de gezondheid van mensen en planeet helpen verbeteren. Daarom ben ik blij dat wij samen met onze partners deze innovatieve groene financieringsovereenkomst hebben kunnen afsluiten ter ondersteuning van onze joint venture Olatein. Het onderstreept het belang van duurzaamheid in alles wat we doen, dus ook bedrijfsfinanciering.”

“In lijn met Avril’s doestelling, het dienen van de planeet, is Avril vastbesloten ervoor te zorgen dat tegen 2030 100% van zijn investeringen, of ze nu industrieel of financieel zijn, gebaseerd zijn op economische, ecologische en sociale criteria,” aldus Aymeric Mongeaud, Chief Financial and Administrative Officer Avril. “De financiering van de Olatein- en Circulargaz-projecten via groene leningen is een eerste concrete stap in het verwezenlijken van deze doelstelling; wij zijn trots dat deze financiering mogelijk is door de positieve impact die deze twee projecten hebben op het milieu.”

Geert Lippens, BNP Paribas Netherlands Country Head: “We zijn verheugd dat wij onze langlopende klanten DSM en Avril kunnen ondersteunen bij hun ambities om duurzame voedselproductie en circulaire afvalwaterverwerking te realiseren. Onze expertise op het gebied van duurzame leningen en ons streven naar innovatieve financiering op de balans helpt ondernemingen hun duurzaamheidseffect te versnellen.”

Share Button