Met nieuwe miljoeneninvestering trekt vervoersplatform Brenger de grens over

Bron
Brenger

Brenger heeft een nieuwe miljoeneninvestering opgehaald. Met de kapitaalinjectie willen oprichters Derk van der Have en Wisse Koedam de uitbreiding naar andere Europese landen realiseren. Te beginnen in Duitsland, vertelt Koedam. “Naar de oplossing die Brenger mensen biedt, is ook in andere landen veel vraag. Met deze nieuwe financiering zetten we de volgende stap in het opschalen van onze diensten. En kunnen we onze impact de komende jaren verveelvoudigen”, aldus de CFO/COO. De nieuwe financiering komt van de bestaande groep angel investors

Het innovatieve transportplatform Brenger koppelt dankzij slimme technologie transportorders van grote spullen als banken of kasten aan koeriers die al op de weg zijn. Zo wordt de lege ruimte in koeriersbussen optimaal benut en neemt de CO2-uitstoot flink af. In de afgelopen anderhalf jaar is Brenger hard gegroeid. Ook de nieuwe B2C-service slaat aan: veel meubelzaken zetten Brenger inmiddels in om hun grote spullen te bezorgen. De nieuwe investering zal ook gebruikt worden om deze service sneller uit te rollen in de Benelux.

Eerste halte: Duitsland

De Europese expansie van Brenger start eind deze zomer in Duitsland, waar het platform in vier regio’s haar diensten zal uitrollen. In de komende twaalf maanden wil Brenger ook starten met de service in andere Europese landen. Naast de stap naar nieuwe Europese markten, wordt de opgehaalde financiering gebruikt om de door Brenger gebruikte technologie verder te ontwikkelen. Onder meer door verbeteringen door te voeren in de app voor koeriers, zo vertelt Koedam.

“Brenger wil het gebruik van het platform voor koeriers zo laagdrempelig mogelijk maken. Onze technologie is erop gericht om de bussen van koeriers zo optimaal mogelijk te vullen. Hoe beter onze technologie werkt, hoe efficiënter onze koeriers hun beschikbare laadruimte dus kunnen gebruiken. Dat is goed voor hun inkomsten én voor het besparen van onnodige CO2-uitstoot.” Voor klanten is het onder meer mogelijk om de koerier live te volgen. En dus precies te weten wanneer deze arriveert om spullen te brengen of op te halen.

Share Button