Climate Finance Partnership haalt $ 250 miljoen op in eerste kapitaalronde om te investeren in groene infrastuctuur in opkomende landen

BlackRock heeft $ 250 miljoen aan toezeggingen binnengehaald van een consortium van overheden, goede doelen en institutionele beleggers voor het Climate Finance Partnership. Het geld is bestemd voor groene infrastructuur in opkomende landen, om zo toe te werken naar een CO2-arme economie. Het CFP werd in 2018 onder leiding van de Franse president Emmanuel Macron opgericht tijdens de One Planet Summit, en wil laten zien dat dit soort partijen goed kan samenwerken als het gaat om investeringen in groene infrastructuurprojecten die niet alleen goed zijn voor milieu en maatschappij maar ook een prima rendement opleveren.

Het CFP wil vooral investeren in projecten in Azië, Latijns-Amerika en Afrika. Daarbij focust BlackRock op groene infrastructuur, duurzame energieopwekking, energiezuinig vastgoed, energieopslag en elektrische voertuigen of voertuigen met een heel lage CO2-uitstoot. De groep mikt uiteindelijk op minstens $ 500 miljoen, waarvan bij de eerste kapitaalronde al de helft is binnengehaald.

“We zijn zeer vereerd samen te mogen werken met deze groep gelijkgestemde organisaties uit de publieke en private sector om startkapitaal aan te trekken waarmee grote projecten van de grond kunnen komen via het CFP. Zo drukken we een wezenlijke stempel op de energietransitie in opkomende markten”, zegt Edwin Conway, Global Head van BlackRock Alternative Investors.

Download het volledige engelstalige persbericht

Share Button