Innovatieve duurzame vermogensbeheerder Yield.Inc sluit financieringsronde van €1.1m

Bron
Yield.Inc

Yield.Inc, een nieuwe Nederlandse vermogensbeheerder gericht op innovatie en duurzaamheid, heeft €1.1m opgehaald in een financieringsronde. Het geld zal worden gebruikt voor de ontwikkeling van Yield.Inc’s technologie-platform en lancering van haar dienstverlening op de Nederlandse markt. Yield.Inc werd in 2020 opgericht door vier partners met als doel een beter alternatief te bieden voor het bestaande vermogensbeheer in Nederland. De oprichters, met ervaring in de sector aan beide kanten van de tafel, willen een nieuwe generatie vermogenden bedienen met transparante prijzen, competitieve rendementen en gepersonaliseerde inzichten in de duurzaamheid van portefeuilles.

Hans Lugtenberg, mede-oprichter en verantwoordelijk voor de technologie achter Yield.Inc: “We schrokken van de ondoorzichtigheid en algemeenheid van financiële dienstverlening voor vermogenden. En dat terwijl de manier waarop je investeert een enorme impact heeft op jouw toekomst en die van de wereld. Wij brengen dat bij elkaar: geld verdienen aan innovatieve bedrijven die bijdragen aan een betere wereld. En we leggen uit waarom dat zo is. Ook zien we dat vermogensbeheer veel efficiënter kan door technologie in te zetten, zo zijn onze operationele kosten en de kosten voor het activeren van klanten vele malen lager dan bij de traditionele partijen”

Martijn Schoonhoven, mede-oprichter en verantwoordelijk voor het beleggingsbeleid: “Daar komt bij dat wij ervan overtuigd zijn dat het juist duurzame investeringen zijn die een vermogen snel en consistent kunnen laten groeien, met aan het einde van de rit een mooie wereld waar je kinderen dat geld in kunnen uitgeven. De resultaten van portefeuilles die actief rekening houden met ESG factoren laten zien dat goede rendementen en duurzaam beleggen prima hand in hand gaan.”

Naast organische groei sluit Yield.inc acquisities in de toekomst niet uit. Yield.Inc zet in op een strategie die kan worden samengevat als ‘high tech, high touch’: authentieke relaties, de best mogelijke technologie en transparante kosten. Earn, Impact, Change.

Frank Tobé , partner en hoofd Marketing: “We geloven dat er een grote groep vermogende Nederlanders zijn die willen inzetten op een betere wereld, zonder rendement op te offeren. We zetten daarbij in op een positieve boodschap, in plaats van de alom vertegenwoordigde nadruk op problemen. Onze klanten geloven in de transformatieve potentie van technologie, innovatie en ondernemerschap. Ze hebben vaak zelf een bedrijf gebouwd en verkocht.”

Folkert Mullemeister, mede-oprichter en verantwoordelijk voor de dagelijkse operatie: “Yield.Inc bereid zich voor op een vliegende start. Zo is de voorbereiding van de vergunningsaanvraag bijna afgerond. De verwachting is dan ook dat vanaf het eerste kwartaal van 2022 de diensten mogen worden aangeboden”.

Share Button