Rabobank en EIB: €500m extra funding voor duurzame ondernemers

Bron
Rabobank

De Rabobank en de Europese Investeringsbank lanceren alweer hun zesde “impactlening” om duurzaam ondernemerschap te ondersteunen. Sinds 2015 profiteerden al meer dan 470 Nederlandse bedrijven van rentekortingen via deze door de EIB gesteunde impactleningen van de Rabobank. De impactleningen zijn beschikbaar voor ondernemers en MKB-bedrijven die een van de geselecteerde duurzaamheidslabels voeren. Hiermee zijn de inzet en inspanningen van ondernemers om hun bedrijf sociaal en ecologisch duurzamer te maken, gecertificeerd. 

Kirsten Konst, Directeur Bedrijven, lid  Groepsdirectie Rabobank: ‘Duurzaamheid is een belangrijke pijler in de strategie van de Rabobank. We zijn ervan overtuigd dat het voor onze klanten steeds belangrijker wordt om in hun duurzame toekomst te investeren. Rabobank is trots om met de nieuwe lancering van impactleningen voort te bouwen op de succesvolle samenwerking met de EIB, om zo onze klanten te helpen bij het maken van de volgende stap.’

‘Als de korte-termijnuitdagingen van de COVID-19 pandemie eenmaal achter ons zijn, ligt de veel grotere uitdaging van klimaatverandering nog steeds op ons te wachten,’ zei EIB Vice-President Kris Peeters. ‘Dit is alweer de zesde ‘aflevering’ van onze succesvolle serie impactleningen, die duurzame ondernemers belonen voor echte inspanningen om groener te worden. Het doorlopend succes van deze leningen maakt ook duidelijk dat, in het licht van de klimaatakkoorden van Parijs, groen zakendoen nu ook economisch zinvol is.’

Impactleningen zijn beschikbaar voor ondernemers die koplopers zijn in hun sector, zich aantoonbaar bezighouden met maatschappelijk verantwoord ondernemen en een van de geselecteerde labels bezitten. Aanvragen voor een impactlening moeten voldoen aan de normale voorwaarden van de EIB en de Rabobank. Impactleningen zijn beschikbaar voor bedrijven met maximaal 3.000 werknemers. De totale investering mag niet groter zijn dan 25 miljoen euro en de hoofdsom van de impactlening is begrensd op 7,5 miljoen euro. De uiteindelijke goedkeuring van de lening berust bij de Rabobank.

Achtergrondinformatie

De Europese Investeringsbank (EIB) is de instelling voor langetermijnleningen van de Europese Unie die eigendom is van haar lidstaten – Nederland bezit zo’n 5,2% van de Bank. Het maakt langetermijnleningen beschikbaar voor degelijke investeringen om bij te dragen aan de beleidsdoelstellingen van de EU. Afgelopen jaar maakte de EIB ongeveer €2,1 miljard beschikbaar voor Nederlandse projecten.

Rabobank Groep levert in verschillende landen over de hele wereld diensten op het gebied van retailbanking, wholesalebanking, leasing en vastgoed. Rabobank Groep stelt het gezamenlijke belang van mensen en gemeenschappen voorop en in de dienstverlening staat het leveren van waarde voor de klant centraal. In Nederland ligt de nadruk op breed marktleiderschap, internationaal ligt de focus op het uitbreiden van de leidende positie als food- en agribank. Rabobank Groep is actief in 38 landen en had 43.272 fte op 31 december 2020.

Share Button