Karel Nierop benoemd als Head of Product Development bij Triodos Investment Management

Karel Nierop is per 1 november 2021 benoemd als Head of Product Development bij Triodos Investment Management. In deze rol geeft hij invulling aan de product ontwikkelingsagenda van Triodos Investment Management en zal hij verantwoordelijk zijn voor het initiëren en ontwikkelen van nieuwe beleggingsfondsen voor Triodos Investment Management’s strategische impact investing thema’s.

Karel is in 2012 bij Triodos Investment Management gestart als Investment Officer voor Triodos Investment Management’s inclusive finance fondsen. In 2015 werd hij fondsmanager van Hivos-Triodos Fund, een gezamenlijk initiatief van Triodos Bank en Hivos Foundation, opgericht in 1994 en een van de eerste wereldwijde koplopers op het gebied van investeringen in financiële inclusie. Karel is sturend geweest in de herpositionering van het fonds naar directe investeringen in bedrijven actief in duurzame energie en voedselketens in opkomende markten.

Voorafgaand aan zijn loopbaan bij Triodos Investment Management werkte Karel onder andere bij Rabobank en Clean Energy Development Bank in Nepal.

Share Button