Mirjam ’t Lam benoemd tot algemeen directeur van Oikocredit

Partner

Impactinvesteerder Oikocredit heeft Mirjam ‘t Lam aangesteld als nieuwe algemeen directeur, met ingang van 1 december 2021. Mirjam trad in november 2020 in dienst bij Oikocredit als directeur Finance & Risk. Sinds augustus 2021 is ze werkzaam als interim-directeur, na het vertrek van Thos Gieskes.

Mirjam heeft 20 jaar ervaring in de financiële dienstverlening. Voor Oikocredit werkte ze als chief financial risk officer voor de Afrikaanse investeringsmaatschappij Arise waar ze een leidende rol heeft gespeeld bij de totstandkoming van de organisatie.

Eerdere functies waren onder meer chief financial risk officer voor Rabo Development en algemeen directeur bij meerdere aangesloten banken van de Rabobank Groep. Mirjam maakte ook deel uit van het Rabobank Food & Agri strategieteam en ze heeft ruime internationale ervaring, zowel in volwassen als opkomende markten.

Mirjam zei: “Ik ben blij en trots dat ik ben benoemd tot algemeen directeur van Oikocredit. Ik ben ook de stakeholders van Oikocredit dankbaar die mij hebben aangemoedigd om solliciteren naar de functie. Met onze voortdurende focus op duurzame verbeteringen in het leven van mensen met een laag inkomen, is de missie van Oikocredit belangrijker dan ooit. Ik kijk ernaar uit om verder bij te dragen aan het opmerkelijke werk dat Oikocredit de afgelopen 46 jaar heeft verricht.”

Cheryl Jackson, voorzitter van de raad van toezicht van Oikocredit, zei: “Mirjam is een uitstekende kandidaat voor de rol van algemeen directeur van Oikocredit vanwege haar financiële leiderschap en een aanzienlijk trackrecord op het gebied van ontwikkelingsfinanciering. Ze viel ons ook op door haar passie voor het waardevolle werk dat onze coöperatie doet. We kijken er erg naar uit te blijven werken met Mirjam in haar nieuwe rol.”

Share Button