Partnerpagina Oikocredit

Oikocredit investeert al meer dan 45 jaar in microkrediet. Kleine leningen aan mensen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Daarmee kunnen zij zélf aan hun toekomst bouwen, hun gezin onderhouden en hun kinderen naar school sturen. Daarnaast investeert Oikocredit in landbouw en duurzame-energie. Particulieren en organisaties in Nederland kunnen met impact beleggen via het Oikocredit Nederland Fonds of lid worden van de ANBI Oikocredit Nederland.

Onze visie

We streven naar een wereldwijde, rechtvaardige samenleving waarin welvaart eerlijk wordt gedeeld en alle mensen de kans krijgen om een waardig ​​leven te creëren.

Onze missie

Wij dagen iedereen uit om verantwoord te investeren. Dat doen we door organisaties te ondersteunen om de levenskwaliteit van mensen met lage inkomens op een effectieve manier te verbeteren.

Onze werkwijze

Via lokale partners investeert Oikocredit in microkrediet, landbouw en duurzame-energie in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Oikocredit gaat verder dan alleen financiering: ook met trainingen worden partners ondersteunt. Hierdoor kunnen onze partners de ondernemers ondersteunen met speciale programma’s. De investeringen van Oikocredit leveren een positieve bijdrage aan het milieu, sociale gelijkheid en aan goed bestuur (de ESG-eisen). Maar er worden ook uitsluitende criteria gebruikt bij onze investeringen, zoals kinderarbeid en de productie van explosieven of andere gevaarlijke materialen.

We werken op basis van een gelijkwaardige relatie met onze partners. In 14 regiokantoren in Afrika, Azië en Latijns-Amerika werken lokale medewerkers van Oikocredit. Onze lokale medewerkers gaan minimaal een keer per jaar bij een partner op bezoek. Er wordt continue bekeken of partners de mensen bereiken die ze willen bereiken. Daarbij is de impact op het leven van de ondernemers erg belangrijk.