Oikocredit publiceert Impact Rapport 2021

Partner

Oikocredit heeft het Impact Rapport 2021 gepubliceerd. In dit rapport komt u alles te weten over de sociale impact die Oikocredit heeft gemaakt in het afgelopen jaar 2020, met onze investeringen in microkrediet, landbouw en duurzame energie. Het rapport vertelt hoe we impact meten, hoe dat er uitziet in de sectoren waar we actief zijn, onze hulp bij training en capaciteitsopbouw, én meer.

Het gezamenlijke doel van Oikocredit en zijn partners is het verbeteren van de levens van mensen en gemeenschappen met een laag inkomen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika.

In 2020 heeft Oikocredit:

  • 32,2 miljoen mensen bereikt met inclusieve financiering
  • waarvan 87% vrouw is en
  • 63% op het platteland woont

Wist u bovendien dat Oikocredit actief bijdraagt ​​aan de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties? Het rapport legt uit hoe we onze bijdrage aan deze doelen bewijzen met meer dan 50 indicatoren. U vindt er ook inspirerende verhalen uit elk van onze focussectoren in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Verhalen zoals dat van Gladys Arcos, die op de voorpagina staat. Met de financiële steun van Oikocredit-partner Cooprogreso kon Gladys in haar levensonderhoud voorzien, voor haar gezin zorgen, in de medische behoeften van haar man voorzien en haar kinderen naar school sturen. “De steun die Cooprogreso mij heeft gegeven is enorm”, zegt Gladys. “Ze zijn er als ik ze nodig heb.”

Download het Impact Rapport 2021 (pdf)

Share Button