Lightyear haalt $110 miljoen (€93 miljoen) financiering op in 2021 (tot op heden)

Bron
Lightyear

Lightyear, het high-tech bedrijf dat ‘s werelds eerste lange-afstands zonneauto ontwikkelt, heeft tot op heden in 2021 $110 miljoen (€93 miljoen) aan financiering opgehaald. Dit bedrag wordt gebruikt voor de verdere ontwikkeling en productie van de Lightyear One en voor de uitbreiding van de activiteiten, waarbij de mogelijkheden voor het openen van nieuwe kantoor- en ontwikkellocaties in Nederland (Amsterdam en Utrecht), Duitsland en het Verenigd Koninkrijk worden verkend. Coöperatie DELA, internationaal verzekeraar en uitvaartverzorger, heeft geïnvesteerd en zich toegewijd aan het creëren van een duurzame toekomst en ondersteunt hiermee de missie van Lightyear om iedereen en overal ter wereld schone mobiliteit te bieden. Omdat beide bedrijven gericht zijn op de toekomst en duurzaamheid, sluiten ze goed op elkaar aan voor verdere impact en groei. Ook particulier belegger Joop van Caldenborgh investeert in Lightyear. Van Caldenborgh is een Nederlandse ondernemer en een van de eerste SPAC (Special Purpose Acquisition Company) investeerders in Nederland. Eveneens is hij een fervent kunstverzamelaar en oprichter van het prestigieuze Museum Voorlinden.

Ongekende mijlpaal

Eerder dit jaar kondigde Lightyear al een partnerschap en samenwerking aan met de multinational SHV, een van ’s werelds grootste particuliere handelsgroepen. Deze samenwerking gaat gepaard met een strategische investering van €20 miljoen. Gezamenlijk met verschillende andere (institutionele en particuliere) investeerders heeft Lightyear in 2021 tot nu toe $110 miljoen (€93 miljoen) aan financiering opgehaald.

“Door de eerste auto’s op de markt te brengen die hun batterij rechtstreeks en volledig via de zon opladen, lopen we voorop met historische mogelijkheden op de markt. Het is geweldig om de erkenning van investeerders te zien, wat een bewijs is van hun vertrouwen in Lightyear”, zegt Lex Hoefsloot, CEO en mede-oprichter van Lightyear. “Dankzij dat vertrouwen, en de financiering die we van onze investeerders hebben ontvangen, kunnen we als bedrijf verder groeien en ons exclusieve Lightyear One-model in 2022 op de markt brengen. We zijn erg dankbaar voor de steun van al onze investeerders en verwelkomen graag nog meer mensen bij onze reis én missie om een ​​duurzamere toekomst te creëren.”

“We zijn er trots op te kunnen zeggen dat DELA wordt geleid door de principes duurzaamheid en impact op de lange termijn”, zegt Frank Eizinga, Chief Investment Officer bij DELA. “Deze principes zijn de fundering voor onze investeringsstrategie. We investeren daarom graag in Lightyear’s missie om schone mobiliteit voor iedereen mogelijk te maken en zo een bijdrage te leveren aan een schonere, meer duurzame toekomst.”

Lightyear kondigde onlangs drie andere, belangrijke mijlpalen aan: in juli bezegelde Lightyear een samenwerking met Valmet Automotive Inc. voor de productie van Lightyear One, het laatste Lightyear One-prototype reed 710 kilometer op één enkele acculading en het bedrijf kondigde een nieuwe locatie aan waar hun zonnedaken worden geproduceerd.

Momenteel onderzoekt Lightyear verschillende opties, zowel publiek als privaat, voor verdere fondsenwerving voor het massamarktmodel van Lightyear, die naar verwachting in 2024 in productie zal gaan.

Share Button