Escapegame ‘Ontsnap uit armoede!’ laat zien hoe microkrediet mensen helpt

Partner

Vanaf vandaag kan iedereen de online escapegame ‘Ontsnap uit armoede!’ spelen. Dit is de start van de Week van het Microkrediet, waarmee Oikocredit Nederland aandacht vraagt voor de impact van microkrediet. De Week van het Microkrediet duurt van 6 tot en met 12 december 2021.

Eric Holterhues, directeur van Oikocredit Nederland: “In deze tijd is solidariteit met mensen die in armoede leven enorm belangrijk. Juist zij worden geraakt door de wereldwijde pandemie. Met de escapegame over microkrediet willen we mensen een ander perspectief laten zien voor het oplossen van ongelijkheid en wereldarmoede.”

De escapegame

In de escapegame ga je ervaren hoe het is om een cacaoboer te zijn, die op het platteland van Ecuador woont. Je hebt maar nét genoeg geld om je gezin eten te geven. En dan gebeurt er ook nog ’s een ramp: een aardbeving verwoest je plantage. Maar een lening van de bank, daar kom jij niet voor in aanmerking. Gelukkig kan een microkrediet je wel helpen om uit de armoede te ontsnappen.

De escapegame gaat van start in een levensgrote kluis op Vredenburg in Utrecht. Op maandag 6 december kunnen voorbijgangers in de kluis, als eerste, de game ‘Ontsnap uit armoede!’ spelen.

Voor wie er niet bij kan zijn: de game is vanaf 6 december ook online, gratis, te spelen op www.weekvanhetmicrokrediet.nl

Over Oikocredit

Oikocredit investeert al meer dan 45 jaar in mensen. Dat doen we met microkrediet. Kleine leningen aan mensen in meer dan 30 landen in Latijns-Amerika, Afrika en Azië. Daarmee kunnen zij zélf aan hun toekomst bouwen. Want hiermee kunnen ze hun gezin onderhouden en hun kinderen naar school sturen. Ook investeert Oikocredit in landbouw en duurzame-energie-projecten.

Share Button