Nomineer kandidaten voor de tweede editie van de ‘Top 50 Women in Sustainable Finance’

Bron
Lof

Lof slaat de handen ineen met de initiatiefnemers van de ‘Top 50 Women in Sustainable Finance’. Vorig jaar publiceerden initiatiefnemers Nicolette Loonen (founding partner TOSCA en oprichter WIFS) en Sylvia van Waveren (director Active Ownership, Robeco) de lijst voor het eerst op 8 maart, nationale vrouwendag en dat was een daverend succes met een overweldigend aantal reacties op social media en in de pers. Met de Top 50 willen de twee een podium geven aan vrouwen die zich inzetten voor duurzaamheid in de financiële sector.  Lof staat daar natuurlijk helemaal achter en werkt samen met partner WIFS om ook dit jaar weer een mooie Top 50 te publiceren. Daarbij maken we samen een speciale uitgave van Lof Magazine, die helemaal in het teken zal staan van deze rolmodellen, best practices en goede initiatieven rondom Sustainable Finance. Het magazine wordt samen met de Top 50 gelanceerd op 8 maart 2022, wereld vrouwendag. 

Ook jij kan jouw rolmodel in Sustainable Finance nomineren!

Welke vrouw is jouw grote voorbeeld als het gaat om Sustainable Finance? Wie heeft zich volgens jou het afgelopen jaar dubbel en dwars bewezen als het gaat om haar inzet voor meer duurzaamheid in de financiële sector? We horen het heel graag van je voor onze Top 50 Women in Sustainable Finance!

Nomineren kan via deze link!

We hanteren hierbij de volgende criteria:

  • De vrouw is werkzaam in de Nederlandse financiële sector, direct of bij een daaraan gelieerde belangenvereniging, overheidsinstantie of onderzoeksinstelling (bijvoorbeeld bij een bank, verzekeraar, pensioenfonds of vermogensbeheerder))
  • Ze heeft met impact geopereerd, gericht op duurzaamheid in de brede zin van het woord; ofwel verduurzaming van haar eigen organisatie of de sector, ofwel verduurzaming van de samenleving via investeringen of projecten.
  • Ze is zichtbaar op haar thema, en heeft hiermee een groot bereik gerealiseerd op haar boodschap.

Je kan jouw nominatie doorgeven tot en met vrijdag 24 december via deze link. Daarna gaan we aan de slag met het maken van de selectie samen met Russell Reynolds, die ons ondersteunt bij de selectie. Een jury bestaande uit Marilou van Golstein Brouwers (voorzitter), Petri Hofsté, Roderick Munsters, Hans Reus en Sylvia van Waveren maakt de definitieve keuze voor de Top 50. De gegevens die jij aanlevert, worden uitsluitend voor deze lijst bewaard en verwerkt, conform AVG-richtlijnen. Wij kunnen niet garanderen dat de vrouw van jouw nominatie een plek op de lijst krijgt en hebben helaas niet de tijd en ruimte om de uiteindelijke keuzes met iedereen te bespreken en/of bediscussiëren.

Share Button