PectCof haalt €2 miljoen op voor zijn innovatieve voedselingrediënten op basis van koffiepulp

PectCof (Venlo, Nederland) heeft financiering opgehaald van Brightlands Venture Partners, Future Food Fund en zijn managementteam. Het geld zal worden gebruikt om de technologische ontwikkeling te versnellen, de productie van Dutch Gum, het eerste product van het bedrijf, op te schalen en het klantenbestand uit te breiden. 

Gevolgen voor een betere toekomst

De technologie van PectCof ontsluit het volledige potentieel van koffiepulp en zorgt voor een enorme positieve invloed op het milieu en de maatschappij. De koffiepulp, de zijstroom van de op een na meest verhandelde waar ter wereld, wordt momenteel gedumpt of gestort.

Rudi Dieleman, COO en medeoprichter: “We verlagen de CO2-uitstoot en de vervuiling door koffiepulp als een waardevolle hulpbron te erkennen, terwijl we ook een extra inkomstenstroom voor koffieboeren creëren.”

Dutch Gum van PectCof biedt superieure functionaliteit tegen de laagste gebruikskosten

De afgelopen jaren is Dutch Gum met succes getest als emulgator, stabilisator en texturizer, onder andere in snoepjes, sauzen en frisdranken.  Het product biedt superieure functionaliteit tegen de laagste gebruikskosten en biedt meer flexibiliteit bij de ontwikkeling van formuleringen.

Daniela Ribezzo, CEO: “Ik ben erg blij om samen met PectCof het bedrijf naar een hoger niveau te tillen. We kijken ernaar uit om onze klanten de kans te bieden om samen nieuwe clean label formuleringen te ontwikkelen, in overeenstemming met de nieuwste trends in de voedsel- en drankenindustrie.”

Upcycling naar nieuw voedselingrediënt

Dit is een goed voorbeeld van het upcyclen van biomassa naar nieuwe functionele voedselingrediënten. Gedreven door consumentenvraag naar voedsel met een schoon etiket (clean-label) en een lage milieu impact beweegt de voedsel- en drankenindustrie naar ‘natuurlijke’ ingrediënten van transparante oorsprong ten behoeve van eigen clean label merkpositionering.

Kim de Boer van Brightlands Venture Partners: “Bijdragen aan een duurzaam gebruik van de hulpbronnen van de aarde in ons voedselproductiesysteem is een essentieel onderdeel van onze investeringsstrategie.  Deze investering past goed bij onze portfolio en onze focus op innovaties in de voedsel-waardeketen”

Versterkt team al vruchtbaar

Brightlands Venture Partners en Future Food Fund hebben een beslissende rol gespeeld in het geven van een impuls aan het bestaande team door het werven van nieuwe leden met een solide reputatie in de sector.

Jeroen Kimmels van Future Food Fund: “Wij zijn onder de indruk van het potentieel van de technologie en volgen PectCof al jaren. Anticiperend op een doorbraak vonden we dit het juiste moment om te investeren en het team te versterken. Dit is al vruchtbaar gebleken; het nieuwe team heeft PectCof al verder gebracht dan ooit tevoren.”

Over PectCof

PectCof, opgericht in 2012, ontwikkelde een eigen technologie om de zijstroom van biomassa van koffiepulp om te zetten in waardevolle bio-verbindingen.  De koffiepulp (huid en vlees van de koffiebes) wordt omgezet in waardevolle functionele ingrediënten.  De eerste productlancering zal Dutch Gum zijn, dat aanzienlijk effectiever is gebleken als stabilisator en emulgator in vergelijking met de huidige gevestigde bedrijven.

Share Button