Larry Fink’s brief aan CEO’s 2022

Bron
BlackRock

Al meer dan tien jaar belicht Larry Fink, CEO van Blackrock, in zijn brief aan CEO’s welke thema’s cruciaal zijn om op de lange termijn waarde te creëren voor haar klanten. De pandemie heeft deze thema’s aangescherpt en heeft nieuwe vragen opgeworpen over hoe bedrijven zich moeten aanpassen aan de veranderende wereld.

Fink: “In de wereldwijd onderling verbonden wereld van vandaag moet een bedrijf waarde creëren voor en gewaardeerd worden door alle belanghebbenden om op lange termijn waarde te kunnen leveren aan zijn aandeelhouders. Het is door effectief stakeholderkapitalisme dat kapitaal efficiënt wordt toegewezen, bedrijven duurzame winstgevendheid bereiken en waarde wordt gecreëerd en behouden op de lange termijn. Vergis je niet, het eerlijke streven naar winst is nog steeds wat de markten bezielt; en winstgevendheid op de lange termijn is de maatstaf waarmee markten uiteindelijk het succes van uw bedrijf zullen bepalen.”

Share Button